Іноді так хочеться з'їсти що-небудь солоденьке, але при цьому не занадто калорійне, щоб зберегти свою фігуру. Саме для цього випадку прекрасно підійде повітряне, легке печиво з кокосовою стружкою. Воно не тільки шалено смачне, але і корисне. Адже кокосова стружка містить багато вітамінів і мікроелементів, які дозволяють відновити сили, зміцнити імунітет і поліпшити зору. Рецептів приготування печива з кокосовою стружкою дуже багато, але ми розповімо вам про найбільш смачних!
Пісочне печиво з кокосовою стружкою
Інгредієнти: пшеничне борошно - 250 г; солодка кокосова стружка - 50 г; вершкове масло - 200 г; цукрова пудра - 100 г; яєчний жовток - 2 шт.; розпушувач - 15 ч. ложки; смажений мигдаль - 50 р. Приготування Для приготування печива з кокосовою стружкою борошно просіваємо з розпушувачем. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукровою пудрою, борошном і кокосовою стружкою. Додаємо яєчні жовтки і замішуємо однорідне тісто. Кладемо його на годину в холодильник.
Потім розкачуємо тісто в пласт і формочками вирізаємо печиво. В центр за бажанням кладемо мигдаль і трохи придавлюємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 175°С духовці 15 хвилин. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Вівсяне печиво з кокосовою стружкою
Інгредієнти: пшеничне борошно - 125 г; цукровий пісок - 160 г; вівсяні пластівці - 100 г; солодка кокосова стружка - 8 ст.; вершкове масло - 125 г; світла патока - 8 ст. ложок; сода - 05 ч. ложки. Приготування Як спекти кокосове печиво? Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів. Викладаємо папером для випічки два дека. Борошно просіваємо з цукром у велику миску. Додаємо вівсяні пластівці і солодку кокосову стружку.
В іншу каструлю кладемо вершкове масло і патоку. Нагріваємо на
повільному вогні, поки всі інгредієнти повністю не розчиняться і не перетворяться в однорідну суміш. Потім розчиняємо в чайній ложці гарячої води соду і відразу ж додаємо її до масляної суміші. Акуратно виливаємо її в борошно з пластівцями. Гарненько вимішуємо тісто дерев'яною ложкою.
Потім за допомогою тієї ж столової ложки викладаємо масу без гірки на деко у вигляді крапель (на невеликій відстані один від одного). Пальцями злегка притискаємо зверху. Випікаємо 20 хвилин, поки печиво не зарум'яниться. Потім виймаємо з духовки і перекладаємо на решітку або дощечку для охолодження.