Випічка на кефірі славиться своєю пишністю і чудовим смаком. Є якась особлива здатність у цього кисломолочного продукту позитивно впливати на внутрішні процеси в тісті, тим самим перетворюючи вироби з нього справжні витвори кулінарного мистецтва. Але все це, звичайно ж, за умови дотримання певних рецептурою пропорцій і встановленого алгоритму приготування страви.
Пропонуємо прості рецепти випічки на кефірі на швидку руку, які неодмінно порадують вас чудовим смаком і приємно здивують легкістю виконання.
Випічка на кефірі в мультиварці
З постійно зростаючою потребою в рецептах для мультиварки особливо актуальним буде варіант швидкого приготування торта на кефірі з застосуванням кухонних помічниці.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 325 г; кефір – 245 мл; розпушувач – 10 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 190 г; ваніль – за смаком; сіль – 2 щіпки; олія рослинна рафінована – 75 мл; Для крему:
сметана жирністю не менше 30% – 320 г; згущене молоко – 320 р. Приготування Основою цього тортика буде бісквіт. Тому як само собою зрозуміле беремося за збивання яєць. З'єднаємо їх з цукром і, скориставшись міксером, перетворимо в густу піну. Для цього опрацюємо суміш приладом на високих оборотах протягом десяти хвилин. Потім, не припиняючи процедуру збивання, невеликий цівкою вливаємо кефір кімнатної температури. Останнім кроком буде вмешивание в тісто просіяного борошна. Її попередньо необхідно змішати з розпушувачем. Тепер перекладаємо масу в промаслений ємність мультиварочного пристрою, виставляємо на дисплеї режим «Випічка» і витримуємо в ньому бісквіт дев'яносто п'ять хвилин.
Після цього даємо йому повністю охолонути, розрізаємо на три рівні поздовжніх коржа і промазуємо їх кремом, приготовленим шляхом збивання сметани зі згущеним молоком. Готовий тортик можна прикрасити на свій розсуд. Наприклад, обмазати з усіх боків кремом і обсипати горіхами.
Випічка на кефірі в духовці
Нітрохи ні гірше виходить випічка на кефірі в духовці. З тіста, зробленого на цьому кисломолочному продукті, виходять відмінні відкриті і закриті пироги, пиріжки з начинкою і булочки. Але особливо цікаві прості рецепти солодкої випічки на кефірі, тісто для якої готується в три рахунки. Пропонуємо варіант приготування на кисломолочної основі швидкого кексу та лепешняку.
Кекс на кефірі Інгредієнти: борошно пшеничне – 340 г; кефір – 260 мл; варення будь – 250 мл; яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 90 г; харчова сода – 5 г; сіль – щіпка. Приготування До збитим в піну курячим яйцям з цукровим піском вливаємо змішане з содою і дрібкою солі кефір, додаємо варення, пробиваємо ще раз міксером все разом, а потім вмішуємо просіяне борошно. Стежимо за тим, щоб всі борошняні грудочки повністю розчинилися. Готове тісто на кефірі з варенням переливаємо в промаслений форму для випічки і розміщуємо в прогрітому духовій шафі. Для такого кексу буде достатньо п'ятдесяти хвилин при температурному режимі 180 градусів.
Манник на кефірі Інгредієнти: борошно пшеничне – 165 г; кефір – 260 мл; манна крупа – 195 г; маргарин вершковий – 110 г; яйця курячі – 1-2 шт.; цукровий пісок – 195 г; розпушувач – 10 г; цукор ванільний – 15 г; сіль – щіпка. Приготування Для того щоб манний пиріг вийшов більш ніжним, манну крупу замочуємо в кефірі на один-два години. Після цього додаємо збиті яйця, борошно, попередньо змішану з розпушувачем, і перетертий з цукровим піском, сіллю і ванільним цукром дуже м'який маргарин. Все гарненько перемішуємо, ставимо в промаслений ємність для випічки і готуємо протягом сорока хвилин при температурному режимі, встановленому на рівні 180 градусів.