М'які, ароматні і чудово смачні молочні коржики знайомі кожному з нас з самого дитинства. Зараз їх все рідше можна знайти на прилавках магазинів, але якщо ви все-таки хочете побалувати себе і своїх близьких від цієї дивовижної випічкою, пропонуємо вам познайомитися з деякими рецептами приготування молочних коржиків. Вони обов'язково сподобаються не тільки дітям, але і дорослим!
Рецепт молочних коржиків
Інгредієнти: пшеничне борошно - 3 ст.; цукровий пісок - 1 ст.; молоко - 100 мл; вершкове масло - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; сода - 05 ч. ложки; ванільний цукор - 3 р. Приготування Як спекти молочні коржики? В емальовану каструльку або ковшечек наливаємо молоко, всипаємо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Як тільки молоко закипить, і цукор повністю розчиниться, знімаємо посуд з плити, охолоджуємо і додаємо яйця, ванільний цукор за смаком і розм'якшене вершкове масло. Все гарненько перемішуємо протягом 2 хвилин. Далі окремо змішуємо борошно просіваємо з содою і гіркою на стіл. Поступово всипаємо її в молочну масу і замішуємо однорідне тісто. Посипаємо його борошном, щоб воно не липло до рук, і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 6 мм За допомогою невеликої круглої формочки вирізаємо коржики і викладаємо їх на змащене маслом деко. Випікаємо коржики на молоці протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Молочні коржики по ГОСТу
Інгредієнти: пшеничне борошно - 423 м; цукровий пісок - 210 г; маргарин або вершкове масло - 96 г; меланж - 21 г; незбиране молоко - 76 г; ванілін - 1 г; пекарський порошок - 20 р. Приготування Як приготувати молочні коржики? Для приготування молочних коржиків за Гостом беремо всі інгредієнти строго в таких пропорціях, в яких написано в рецепті. Наливаємо в каструлю молоко, трохи підігріваємо, всипаємо цукор і проварюємо до повного його розчинення, постійно помішуючи. Отриманий сироп охолоджуємо до температури 20°, додаємо розм'якшений маргарин, меланж, ванілін і пекарський порошок. Все добре перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Замішуємо однорідне м'яке тісто. Розкачуємо його в пласт і формочкою для кексів вирізаємо невеликі коржики. Викладаємо їх на змащене маслом деко і випікаємо 15 хвилин в духовці при температурі 170 градусів.
Молочні коржики з горіхами
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; курячі жовтки - 4 шт.; цукрова пудра - 1 ст.; молоко - 05 склянки; пшеничне борошно - 500 г; сода - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 3 р. Приготування Як спекти молочний коржик? Для приготування коржиків з горіхами, беремо пів пачки вершкового масла і розтоплюємо його в мікрохвильовці. Потім жовтки гарненько розтираємо з цукровою пудрою і акуратно додаємо в розбещену масло разом зі злегка підігрітим молоком.
У просіяне пшеничне борошно додаємо трохи соди і один пакетик ванільного цукру. Змішуємо з яєчно-масляною масою.
За бажанням можете додати в заміс корицю, кардамон, мак, тертий імбир для додання випічці незвичайного смаку і аромату.
Тепер ставимо тісто на 2 години в холодильник. Потім виймаємо, поділяємо на 10 частин і з кожної формуємо кульку. Далі приплющиваем їх з двох сторін і одну сторону змащуємо
жовтком і вмочаємо в подрібнені волоські горіхи.
Викладаємо коржики на змащений маслом деко і випікаємо в гарячій духовці приблизно 15 хвилин до тих пір, поки коржики не стануть злегка коричневими при температурі 160°.
Такі смачні коржики з волоськими горіхами можна подавати гарячими до охолодженого молока або остиглими до свіжозвареної чаю.
А якщо у вас в холодильнику немає молока, то завжди можна приготувати коржики на кефірі , ну або зовсім зайнятися печиво з шоколадом .