Свіжі ароматні булочки з чаєм або молоком люблять практично всі. Рецепти домашніх булочок з сиром з дріжджового тіста чекають вас нижче.
Булочки з сиром з готового листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 450 г; яйця – 2 шт.; сметана – 50 г; сир 9% жирності – 300 г; світлий родзинки – 60 г; цукор ванільний – 1 пакетик; цукровий пісок – 80 р. Приготування В першу чергу зробимо начинку з сиром для булочок з листкового дріжджового тіста: сир розтираємо з цукром, додаємо сметану, яйце, ванільний цукор і перемішуємо. Добре все це розмішуємо. Родзинки промиваємо, а потім заливаємо окропом на чверть години, а потім зливаємо воду. Додаємо родзинки в сир і розмішуємо. Листкове тісто розморожуємо природним шляхом, а потім розгортаємо в тоненький пласт. Рівним шаром наносимо сирну начинку і акуратно згортаємо рулет. Ріжемо його на шматочки по 3-4 см шириною. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо листкові булочки. Яйце розмішуємо виделкою і змащуємо їм верх заготовок. Випікаємо дріжджові булочки з сиром в помірно нагрітій духовці близько півгодини.
Булочки «Трояндочки» з дріжджового тіста з сиром – рецепт
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 650 г; яйця – 3 шт.; молоко – 250 мл; цукор ванільний – 15 г; дріжджі свіжі – 25 г; цукровий пісок – 200 г; сир середньої жирності – 500 г; родзинки – 150 р. Приготування Щоб родзинки розбухнув, заливаємо його окропом і півгодинки даємо постояти. Тепер починаємо робити опару: у злегка підігріте молоко додаємо дріжджі, половину цукру, близько 200 г борошна і перемішуємо. Щоб опара підійшла, залишаємо в теплі. Розтоплюємо Маргарин і охолоджуємо, додаємо цукор, що залишився, ванілін і кладемо щіпку солі. Всі добре розмішуємо. У підійшла опару відправляємо підготовлену здобу і розмішуємо. Потроху додаємо борошно і

замішуємо тісто. Залишаємо його в теплі підходити. Тепер робимо начинку: сир змішуємо з яйцем, ванільним і звичайним цукром, додаємо родзинки і добре розмішуємо. Коли тісто підійшло, починаємо формувати дріжджові булочки з сиром. Робимо 24 кульки і даємо їм трохи підійти. Потім розгортаємо їх у коржі і робимо 3 розрізу, щоб кожен був більше попереднього. У центр кладемо трохи сирної начинки і приступаємо до формування «трояндочок». Для цього маленькою частиною загорнути начинку. Другу частину загорнути трохи більше і найбільшу обертаємо ще сильніше. Так вийде трояндочка. Даємо заготівлях підійти, верх змащуємо яйцем. Випікаємо при помірній температурі до готовності.