Свою назву торт «Бельгійський шоколад» отримав заслужено. До його складу справді входить бельгійський шоколад, але в домашніх умовах готувати його досить затратно. Якщо ви можете дозволити собі купити кілька плиток дорогого шоколаду з Бельгії, то використовуйте його, в іншому випадку пускайте в хід будь-якісний місцевий аналог.
Торт «Бельгійський шоколад» – рецепт
Цей солодкий монстр – мрія будь-якого шоколадомана. Шари шоколадного бісквіта, з шоколадним ганашем, шоколадною глазур'ю і шоколадною крихтою для декору. Потрібно готувати!
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 155 г; цукор - 145 г; какао - 45 г; розпушувач - 2 ч. ложки; жирні вершки - 355 мл; цедра половини апельсина; яйця - 4 шт. Для ганаша:
жирні вершки - 530 мл; шоколад - 395 р. Для глазурі:
жирні вершки - 175 мл; розчинна кава - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст. ложки; гіркий шоколад - 265 г; кукурудзяний сироп - 30 мл Для просочення:
цукровий сироп - 160 мл; апельсиновий лікер - 15 мл Для декору:
шоколадна крихта. Приготування Перед тим, як приготувати торт «Бельгійський шоколад», необхідно підготувати бісквіт, причому зробити це слід приблизно за 8-12 годин до початку роботи над іншими компонентами складного ласощі.
Схема приготування такого бісквіта проста. Першим ділом просіваються сухі компоненти. За ними збийте яйця з цитрусовою цедрою. Перетворіть охолоджені вершки в пишний крем, збивши його до стійких піків. Обережно, за допомогою силіконової лопатки, змішайте крем зі збитими яйцями. Тепер перелийте вершкову суміш до борошна і також акуратно перемішайте все, намагаючись зберегти максимум повітря, рівно до того моменту, поки інгредієнти не з'єднаються разом.
Розлив тісто по трьом 20-см формами, надішліть їх в духовку і запікайте при 180 градусах близько 15 хвилин. Просочіть бісквіти сумішшю сиропу з апельсиновим лікером і залиште коржі повністю охолонути на всю ніч. Підрівняйте коржі, зрізавши нерівні ділянки верхівки.
Прийміть за ганаш. Залийте скибочки шоколаду гарячими вершками, залиште все на хвилину і перемішайте. Повністю
охолодіть ганаш. Розділіть навпіл і розкласти поверх двох коржів. Укладіть коржі один на одного. Вирівняйте поверхню і знову залиште торт на всю ніч.
За аналогією готується і глазур. Вершки підігріваються і змішуються з шматочками шоколаду. Туди ж додаються всі решта складники. Помістивши торт на решітку, покрийте його охолодженої глазур'ю, рівномірно розподіляючи її за допомогою кондитерської лопатки. Ще годину в холодильнику і десерт «Бельгійський шоколад» по такому цікавому рецептом можна пробувати. Для декору посипте поверхню шоколадною крихтою.