Вернуться назад Распечатать

Торт з вишнею та маскарпоне

Торт з вишнею та маскарпоне
Легкий сир маскарпоне є основою великої кількості різноманітних десертів. Завдяки своїй повітряної текстурою, такий сир здатний доповнити широке розмаїття десертів, виступаючи в якості крему або мусу і легко поєднуючись з широким асортиментом доповнень. Нижче ми розглянемо рецепти тортів з вишнею і маскарпоне.

Рецепт шоколадного торта з маскарпоне і вишнею


Якщо вам не доводилося готувати десерти з маскарпоне в якості одного з головних інгредієнтів, то почати краще всього з класики – поєднання крему, шоколаду та ягід.
Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 65 г;

  • ванільний екстракт - 5 мл;

  • борошно - 25 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • какао-порошок - 15 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • желатин - 2 аркуша;

  • маскарпоне - 125 г;

  • сир - 235 г;

  • жирні вершки (33 %) - 125 мл


  • Для начинки:

  • консервовані вишні - 240 г;

  • кірш - 15 мл


  • Приготування
    Відокремте яєчні білки і збийте їх в піну. Жовтки розітріть дочиста з цукром і ваніллю. Додайте до жовтків сполучені разом сухі компоненти, а потім обережно з'єднайте з отриманою масою пишні білки. Випікайте все близько 20 хвилин при 180 градусах.
    Листовий желатин залиште розбухнути, заливши водою, а потім злегка відіжміть. Розтопіть листи на слабкому вогні. Швидко збийте з сиром маскарпоне. Окремо збийте вершки до стійких піків. З'єднайте вершкову масу з сирно-сирною і перемішайте все з розтопленим желатином.
    Бісквіт розріжте навпіл і полийте обидві половинки кіршем, покрийте їх кремом і з'єднати разом. Верхівку декоруйте вишеньками і полийте сиропом, в якому вони були законсервированны. Торт з сиром маскарпоне і вишнею залишають у холодильнику на дві години, а потім подають.

    Торт «Насолода» з вишнею та маскарпоне


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 155 г;

  • борошно - 85 м;

  • розпушувач - 1/4 ч. ложки;


  • Для крему:

  • вершки для збивання - 340 мл;

  • маскарпоне - 275 мл;
  • Торт з вишнею та маскарпоне

  • цукор - 165 г;

  • вишні в сиропі - 340 р.


  • Приготування
    Яйця з цукром перетворіть в пишний крем і почніть поступово додавати до нього суміш сухих компонентів, не припиняючи збивання. Готове тісто розкласти у формі і запікайте півгодини при 180 градусах. Бісквіт остудіть і покрийте шаром вишень в сиропі. Поверх розподіліть крем, приготований з змішаних збитих вершків з сиром і цукром. При бажанні, декоруйте бісквітний торт з маскарпоне і вишнею шоколадною стружкою.