Легкий сир маскарпоне є основою великої кількості різноманітних десертів. Завдяки своїй повітряної текстурою, такий сир здатний доповнити широке розмаїття десертів, виступаючи в якості крему або мусу і легко поєднуючись з широким асортиментом доповнень. Нижче ми розглянемо рецепти тортів з вишнею і маскарпоне.
Рецепт шоколадного торта з маскарпоне і вишнею
Якщо вам не доводилося готувати десерти з маскарпоне в якості одного з головних інгредієнтів, то почати краще всього з класики – поєднання крему, шоколаду та ягід.
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 2 шт.; цукор - 65 г; ванільний екстракт - 5 мл; борошно - 25 г; крохмаль - 15 г; какао-порошок - 15 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки. Для крему:
желатин - 2 аркуша; маскарпоне - 125 г; сир - 235 г; жирні вершки (33 %) - 125 мл Для начинки:
консервовані вишні - 240 г; кірш - 15 мл Приготування Відокремте яєчні білки і збийте їх в піну. Жовтки розітріть дочиста з цукром і ваніллю. Додайте до жовтків сполучені разом сухі компоненти, а потім обережно з'єднайте з отриманою масою пишні білки. Випікайте все близько 20 хвилин при 180 градусах.
Листовий желатин залиште розбухнути, заливши водою, а потім злегка відіжміть. Розтопіть листи на слабкому вогні. Швидко збийте з сиром маскарпоне. Окремо збийте вершки до стійких піків. З'єднайте вершкову масу з сирно-сирною і перемішайте все з розтопленим желатином.
Бісквіт розріжте навпіл і полийте обидві половинки кіршем, покрийте їх кремом і з'єднати разом. Верхівку декоруйте вишеньками і полийте сиропом, в якому вони були законсервированны. Торт з сиром маскарпоне і вишнею залишають у холодильнику на дві години, а потім подають.
Торт «Насолода» з вишнею та маскарпоне
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 3 шт.; цукор - 155 г; борошно - 85 м; розпушувач - 1/4 ч. ложки; Для крему:
вершки для збивання - 340 мл; маскарпоне - 275 мл; цукор - 165 г; вишні в сиропі - 340 р. Приготування Яйця з цукром перетворіть в пишний крем і почніть поступово додавати до нього суміш сухих компонентів, не припиняючи збивання. Готове тісто розкласти у формі і запікайте півгодини при 180 градусах. Бісквіт остудіть і покрийте шаром вишень в сиропі. Поверх розподіліть крем, приготований з змішаних збитих вершків з сиром і цукром. При бажанні, декоруйте бісквітний торт з маскарпоне і вишнею шоколадною стружкою.