Пропонуємо прості і швидкі рецепти домашньої випічки. Незважаючи на мізерний склад інгредієнтів і банальність приготування пироги на кефірі з начинкою мають дуже багатий і насичений смак, який дасть фору будь-якому більш вишуканої страви.
Швидкий пиріг на кефірі з сирною начинкою в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 310 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 275 г; кефір – 220 мл; харчова сода – 5 г; розпушувач – 15 г; олія рафінована рослинна – 110 мл; ваніль – за смаком; зернистий сир – 250-300 р. Приготування Наливаємо в миску кефір, додаємо соду, перемішуємо і даємо постояти хвилин десять. Потім всипаємо двісті грам цукрового піску, два яйця і перемішуємо за допомогою віночка або міксера до отримання однорідності. Тепер вливаємо олію, ще трохи збиваємо і додаємо просіяне з розпушувачем борошно. Розмішуємо все хорошенечко віночком. Перекладаємо тісто в промаслений форму діаметром приблизно 26 сантиметрів. Сир перетираємо через сито або розбиваємо блендером, додаємо за смаком ваніль, цукор, що залишився і яйце, перемішуємо гарненько, зволоженими руками формуємо кульки і розкладаємо їх по поверхні пирога, на деякій відстані один від одного.
Ставимо форму з виробом в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом сорока хвилин.
Рецепт холодцю пирога на кефірі з м'ясною начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 160 г; курячі яйця – 2 шт.; кефір – 250 мл; харчова сода – 10 г; сіль – щіпка; Для начинки:
м'ясний фарш – 350 г; цибуля ріпчаста – 150 г; сіль; мелений чорний перець. Приготування Спочатку приготуємо тісто. Для цього додаємо в кефір соду, перемішуємо і даємо постояти п'ять-десять хвилин. Тим часом очищаємо цибулю, дрібненько шаткуємо його кубиками і додаємо у фарш. Приправляємо його сіллю, меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо.
Тепер у кефір із содою додаємо яйця, щіпку солі і просіяне борошно і розмішуємо до повного розчинення всіх грудочок.
В промаслений форму наливаємо половину приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку з фаршу і заливаємо рештою тестом.
Ставимо форму в прогріту духовку і при температурному режимі 175 градусів випікаємо пиріг протягом сорока хвилин.
Пиріг з лимонною начинкою на кефірі
Інгредієнти: борошно пшеничне – 490 г; кефір – 250 мл; розпушувач – 10 г; вершковий маргарин – 190 г; лимони – 350 г; цукровий пісок – 310 г; Приготування Охолоджений маргарин викладаємо на обробну дошку і рубаємо ножем спочатку поодинці, а потім змішуємо з просіяним борошном і рубаємо разом до отримання дуже маленькій крихти. Потім укладаємо її в глибоку миску, вливаємо кефір, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Воно повинно мати і гладку однорідну консистенцію. Поділяємо його на дві частини, з кожної формуємо кулю, загорнути плівкою і ставимо в холодильник на тридцять хвилин.
Лимони ошпарюємо окропом, розрізаємо на частини, перекручуємо через м'ясорубку, перемішуємо лимонну
масу з цукровим піском і даємо постояти протягом десяти хвилин.
Охолоджене тісто розкачуємо на припыленном борошном столі для отримання двох окремих пластів, товщиною від одного до півтора сантиметрів. Форму для випічки зволожуємо водою і викладаємо в неї першу частину тіста, формуючи бортики. Потім викладаємо лимонну начинку, прикриваємо її другим пластом тіста, защипуємо краю, з'єднавши з нижнім тестом, і наколюємо виделкою зверху в декількох місцях.
Духовку налаштовуємо на температурний режим на рівні 220 градусів, прогріваємо, і ставимо в неї пиріг на сорок хвилин.