Сьогодні ми розкриємо в наших рецептах секрети приготування швидких заливних пирогів з начинками, і розповімо, як зробити тісто для такого пирога на кефірі і майонезі.
Така випічка неодмінно припаде до смаку тим, хто економить свій час і є шанувальником ситних і смачних домашніх пирогів. Адже вони готуються дуже швидко і завжди мають відмінний смак.
Рецепт холодцю пирога на кефірі з несолодкої начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 400 мл; масло вершкове – 170 г; цукровий пісок – 40 г; сіль – щіпка; курячі яйця – 4 шт.; борошно пшеничне – 320 г; розпушувач – 15 г; Для начинки:
цибуля зелена – 2 пучка; курячі яйця – 4 шт.; чорний свіжозмелену перець; сіль. Приготування Приступаючи до приготування заливного пирога, першим ділом готуємо начинку. В даному випадку відварюємо протягом восьми хвилин і очищаємо від шкаралупи яйця, нарізаємо їх дрібненькими кубиками і з'єднайте з дрібно нарубаним зеленою цибулькою. Приправляємо суміш за смаком сіллю і свежесмолотым перцем і перемішуємо.
Розпускаємо в мисочці рослинне масло і даємо трохи охолонути. Додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо кефір, додаємо збиті в окремій ємності курячі яйця і збиваємо трохи все разом. Тепер додаємо попередньо просіяне через сито пшеничне борошно і розпушувач і перемішуємо до отримання однорідної без домішки грудочок тесту.
На дно промасленим форми виливаємо половину приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку з яєць і зеленого лука, заливаємо тістом, що залишилося, розрівнюємо за допомогою лопаточки і визначаємо в духовку, попередньо розігрівши її до температури 190 градусів. Випікаємо пиріг протягом сорока хвилин або до придбання бажаного рум'янцю.
В якості начинки для заливного пирога на кефірі можна також використовувати будь-яке інше овочеву, м'ясну або солодку наповнення. Дуже смачними виходять пироги з протушеної капустою , картопляно-грибний начинкою або рибними консервами, змішаними з обсмаженою цибулею і відварним рисом. Безпрограшним варіантом буде також швидкий пиріг з начинкою з м'ясного фаршу.
Солодкий заливний пиріг з маковою начинкою на майонезі
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 1 шт.; майонез – 80 г; борошно – 75 г; сода – 5 г; кислота лимонна – маленька щіпка; рослинне масло – 65 г; варення – 75 г; Для начинки:
мак – 30-50 г; цукровий пісок – 40 р. Приготування У мисочку вбиваємо яйце, вливаємо олію, закладаємо майонез і розбиваємо масу за допомогою міксера. Тепер вмішуємо варення і борошно, додаємо соду і лимонну кислоту і гарненько перемішуємо. Консистенція тіста повинна бути, як
дуже густа сметана, не розтікатися і триматися на ложці. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, при необхідності додаємо її ще трохи.
Тепер у форму выстеленную пергаментом і додатково промаслений викладаємо половину тіста, розрівнюємо його і притрушиваем шаром маку і цукрового піску. Покриваємо всі залишилися тестом, визначаємо у попередньо прогріту до 195-200 градусів духовку і витримуємо протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин.
Макову начинку для солодкого заливного пирога на майонезі можна замінити густим повидлом або сиром, перетертим з цукром, вийде не менш смачно.