Вернуться назад Распечатать

Бананові капкейки

Бананові капкейки
Потрібен простий, оригінальний і швидкий десерт? Тоді приготуйте бананові капкейки за запропонованими нижче рецептами, і чудове ласощі порадує вас спокусливим ароматом і ніжним смаком.

Бананові капкейки - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 160 г;

  • сметана – 55 г;

  • вершкове масло – 110 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • великі перестиглі банани – 2 шт.;

  • розпушувач – 5 г;


  • Для крему:

  • вершкове масло – 60 г;

  • недозрілий великий банан – 1 шт.;

  • сік лимона – 1/2 ч. ложки;

  • ваніль – 1/2 ч. ложки;

  • цукрова пудра – 480 р.


  • Приготування
    Першим ділом розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Потім додаємо ванільний цукор, збиті до пишноти яйця і ще раз пробиваємо міксером всі разом. Тепер очищаємо і перетворюємо на пюре банани, додаємо їх в тісто, закладаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Тепер накладаємо отримане тісто у формочки для капкейків, заповнюючи їх на дві третини від загального обсягу, і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 190 градусів духовці на середньому рівні. Приблизно через двадцять хвилин капкейки підрум'яняться і будуть готові.
    Для подачі можна приготувати додатково банановий крем для капкейків і доповнити їм вироби, видавивши його зверху за допомогою кондитерського мішка. Для його приготування з'єднуємо трохи збите м'яке вершкове масло і склянка цукрової пудри, і збиваємо разом протягом семи хвилин. Потім додаємо бананове пюре, змішане з лимонним соком, ваніль і знову збиваємо масу за допомогою міксера до пишноти. Тепер малими порціями вводимо залишилася пудру, продовжуючи збивати. Перед прикрасою виробів крем повинен постояти в холодильнику близько години.

    Шоколадно-бананове капкейки


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 135 г;

  • масло рослинне – 60 мл;

  • молоко – 55 мл;

  • цукровий пісок – 245 г;

  • стиглий великий банан – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • порошок какао – 45 г;

  • розпушувач і сода – 05 ч. ложки;

  • ванільний екстракт – 05 ч. ложки;

  • вода – 125 мл;

  • сіль – щіпка.
  • Бананові капкейки


    Приготування
    У миску покласти сухі інгредієнти. Розім'яту виделкою банан з'єднуємо з рідкими компонентами і змішуємо з сухими до отримання однорідної маси. Заповнюємо отриманою сумішшю на три чверті від всього обсягу формочки для капкейків і розміщуємо їх на двадцять хвилин в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці.
    По готовності шоколадні капкейки можна подати з бананової начинкою, приготовленої за рецептом вище. Можна покрити таким кремом вироби зверху або наповнити їм капкейки всередині, вийнявши за допомогою ложечки трохи м'якоті і заповнивши порожнечу начинкою.