Потрібен простий, оригінальний і швидкий десерт? Тоді приготуйте бананові капкейки за запропонованими нижче рецептами, і чудове ласощі порадує вас спокусливим ароматом і ніжним смаком.
Бананові капкейки - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 160 г; сметана – 55 г; вершкове масло – 110 г; цукровий пісок – 110 г; ванільний цукор – 25 г; яйця – 2 шт.; великі перестиглі банани – 2 шт.; розпушувач – 5 г; Для крему:
вершкове масло – 60 г; недозрілий великий банан – 1 шт.; сік лимона – 1/2 ч. ложки; ваніль – 1/2 ч. ложки; цукрова пудра – 480 р. Приготування Першим ділом розтираємо м'яке вершкове масло з цукровим піском. Потім додаємо ванільний цукор, збиті до пишноти яйця і ще раз пробиваємо міксером всі разом. Тепер очищаємо і перетворюємо на пюре банани, додаємо їх в тісто, закладаємо сметану і знову збиваємо масу до однорідності. Тепер накладаємо отримане тісто у формочки для капкейків, заповнюючи їх на дві третини від загального обсягу, і розміщуємо в заздалегідь прогрітій до 190 градусів духовці на середньому рівні. Приблизно через двадцять хвилин капкейки підрум'яняться і будуть готові.
Для подачі можна приготувати додатково банановий крем для капкейків і доповнити їм вироби, видавивши його зверху за допомогою кондитерського мішка. Для його приготування з'єднуємо трохи збите м'яке вершкове масло і склянка цукрової пудри, і збиваємо разом протягом семи хвилин. Потім додаємо бананове пюре, змішане з лимонним соком, ваніль і знову збиваємо масу за допомогою міксера до пишноти. Тепер малими порціями вводимо залишилася пудру, продовжуючи збивати. Перед прикрасою виробів крем повинен постояти в холодильнику близько години.
Шоколадно-бананове капкейки
Інгредієнти: борошно пшеничне – 135 г; масло рослинне – 60 мл; молоко – 55 мл; цукровий пісок – 245 г; стиглий великий банан – 1 шт.; яйце – 1 шт.; порошок какао – 45 г; розпушувач і сода – 05 ч. ложки; ванільний екстракт – 05 ч. ложки; вода – 125 мл; сіль – щіпка. Приготування У миску покласти сухі інгредієнти. Розім'яту виделкою банан з'єднуємо з рідкими компонентами і змішуємо з сухими до отримання однорідної маси. Заповнюємо отриманою сумішшю на три чверті від всього обсягу формочки для капкейків і розміщуємо їх на двадцять хвилин в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці.
По готовності шоколадні капкейки можна подати з бананової начинкою, приготовленої за рецептом вище. Можна покрити таким кремом вироби зверху або наповнити їм капкейки всередині, вийнявши за допомогою ложечки трохи м'якоті і заповнивши порожнечу начинкою.