Для любителів бананів - сьогодні рецепти приготування бананового бісквіта в різних варіаціях. Повітряні коржі для торта з неймовірним ароматом тропічного фрукта поєднуються практично з будь-яким кремом, створюючи оригінальні і дуже смачні десертні композиції.
Банановий бісквіт - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 120 г; свіжі курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 100 г; розпушувач – 15 г; банан – 1 шт. Приготування Свіжі курячі яйця розбиваємо в глибоку суху миску і збиваємо міксером протягом десяти хвилин. Після цього закладаємо розім'яту виделкою попередньо очищений банан і збиваємо ще протягом п'яти хвилин. Тепер просіваємо в суміш борошно і акуратно вмішуємо до повного розчинення грудочок.
Викладаємо отримане тісто в заздалегідь промаслений форму для випічки і розміщуємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки. Через двадцять хвилин перевіряємо готовність бісквіта дерев'яною шпажкою і при необхідності продовжуємо випікання ще на десять хвилин.
Для приготування бананового бісквіта в мультиварці тісто викладаємо в мультикастрюлю і готуємо в режимі «Випічка» до завершення програми. По готовності даємо бісквіту спочатку повністю охолонути, а потім витягуємо з чаші.
Пісний банановий бісквіт без яєць
Інгредієнти: переспілі банани – 5 шт.; борошно пшеничне – 310 г; масло рослинне – 145 мл; цукровий пісок – 90 г; сода, гашене оцтом – 10 г; сіль – щіпка. Приготування Для приготування пісного бананового бісквіта змішуємо просіяне борошно з цукровим піском, сіллю і гашеного содою, вливаємо рафіноване масло і гарненько перемішуємо. Тепер закладаємо попередньо очищені і розім'яті переспілі банани і розмішуємо до максимальної однорідності.
Викладаємо отриману масу в промаслений форму і ставимо її на середній рівень прогрітій до 165 градусів духовки. Через сорок-п'ятдесят хвилин пісний бісквіт буде готовий.
Шифоновий банановий бісквіт
Інгредієнти: банан – 05 шт.; борошно пшеничне – 160 г; яйця – 4 шт.; масло рослинне – 130 мл; цукровий пісок – 130 г; розпушувач – 20 г; кислота лимонна – щіпка; вода холодна – 50 мл; ваніль – за смаком; сіль – щіпка. Приготування У мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок і сіль, вливаємо воду, рослинне масло, додаємо жовтки і збиваємо все за допомогою міксера. Тепер вводимо розім'яту банан і знову пробиваємо все міксером. Тепер в окремій ємності збиваємо білки з дрібкою лимонної кислоти до твердих піків і вводимо білкову піну в тісто, акуратно розмішуючи.
Дно форми промазуємо рослинним маслом (боки не змащуємо) і виливаємо в неї тісто. Розміщуємо її в заздалегідь прогрітій до 170 градусів духовці і випікаємо шифоновий бісквіт сорок-п'ятдесят хвилин.