Вернуться назад Распечатать

Банановий бісквіт

Банановий бісквіт
Для любителів бананів - сьогодні рецепти приготування бананового бісквіта в різних варіаціях. Повітряні коржі для торта з неймовірним ароматом тропічного фрукта поєднуються практично з будь-яким кремом, створюючи оригінальні і дуже смачні десертні композиції.

Банановий бісквіт - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 120 г;

  • свіжі курячі яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • банан – 1 шт.


  • Приготування
    Свіжі курячі яйця розбиваємо в глибоку суху миску і збиваємо міксером протягом десяти хвилин. Після цього закладаємо розім'яту виделкою попередньо очищений банан і збиваємо ще протягом п'яти хвилин. Тепер просіваємо в суміш борошно і акуратно вмішуємо до повного розчинення грудочок.
    Викладаємо отримане тісто в заздалегідь промаслений форму для випічки і розміщуємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки. Через двадцять хвилин перевіряємо готовність бісквіта дерев'яною шпажкою і при необхідності продовжуємо випікання ще на десять хвилин.
    Для приготування бананового бісквіта в мультиварці тісто викладаємо в мультикастрюлю і готуємо в режимі «Випічка» до завершення програми. По готовності даємо бісквіту спочатку повністю охолонути, а потім витягуємо з чаші.

    Пісний банановий бісквіт без яєць


    Інгредієнти:

  • переспілі банани – 5 шт.;

  • борошно пшеничне – 310 г;

  • масло рослинне – 145 мл;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • сода, гашене оцтом – 10 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування пісного бананового бісквіта змішуємо просіяне борошно з цукровим піском, сіллю і гашеного содою, вливаємо рафіноване масло і гарненько перемішуємо. Тепер закладаємо попередньо очищені і розім'яті переспілі банани і розмішуємо до максимальної однорідності.
    Викладаємо отриману масу в промаслений форму і ставимо її на середній рівень прогрітій до 165 градусів духовки. Через сорок-п'ятдесят хвилин пісний бісквіт буде готовий.

    Шифоновий банановий бісквіт


    Інгредієнти:

  • банан – 05 шт.;

  • борошно пшеничне – 160 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • масло рослинне – 130 мл;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • розпушувач – 20 г;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • вода холодна – 50 мл;

  • ваніль – за смаком;

  • сіль – щіпка.
  • Банановий бісквіт


    Приготування
    У мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, цукровий пісок і сіль, вливаємо воду, рослинне масло, додаємо жовтки і збиваємо все за допомогою міксера. Тепер вводимо розім'яту банан і знову пробиваємо все міксером. Тепер в окремій ємності збиваємо білки з дрібкою лимонної кислоти до твердих піків і вводимо білкову піну в тісто, акуратно розмішуючи.
    Дно форми промазуємо рослинним маслом (боки не змащуємо) і виливаємо в неї тісто. Розміщуємо її в заздалегідь прогрітій до 170 градусів духовці і випікаємо шифоновий бісквіт сорок-п'ятдесят хвилин.