Кекси з рідкою начинкою – неймовірно ніжне і смачне ласощі. А якщо до них подати ще й кульку морозива цей десерт вийде просто божественним.
Рецепт шоколадного кексу з рідкою начинкою
Інгредієнти: шоколад чорний – 100 г; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 100 г; цукор дрібний – 2 ст. ложки; бренді – 2 ст. ложки; цукрова дрібна пудра – за бажанням; борошно пшеничне – 1 ст. ложки. Приготування Чорний шоколад розламуємо, викладаємо в пиалку, додаємо масло і розтоплюємо на водяній бані. Тим часом збиваємо окремо яйця з цукром, поступово всипаємо борошно і вводимо злегка охолоджену шоколадну суміш. Все добре перемішуємо, додаємо трохи бренді, перелити тісто в миску, змащену маслом і відправляємо в мікрохвильову піч, виставивши максимальну потужність. Включаємо прилад на 10 хвилин, а потім перекладаємо десерт на блюдо і за бажанням присипаємо дрібної цукровою пудрою. Ось і все, кекс з рідкою начинкою в мікрохвильовці готовий!
Рецепт кексу з рідкою начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 3 ст. ложки; масло вершкове – 100 г; какао – 3 ст. ложки; сода – щіпка; цукор – 50 г; яйце – 2 шт. Для начинки:
шоколад гіркий – 100 г; вершки – 50 мл Приготування Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в вершки і тушкуємо на слабенькому вогні. Не гаючи часу, займемося приготуванням тіста: в розтоплене тепле масло додаємо какао, цукор і з'єднайте зі збитими окремо яйцями. В отриману масу вводимо частинами муку і кидаємо щіпку соди. Форми для кексів промазуємо маслом, виливаємо трохи тесту, потім кладемо начинку і знову тісто. Випікаємо вологі шоколадні кекси з рідкою начинкою хвилин 20 а при подачі кладемо на них кульку ванільного морозива.
Французький кекс з рідкою начинкою
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; борошно – 50 р; молоко нежирне – 1 ст. ложка; яйце – 5 шт.; гіркий шоколад – 200 г; цукор – за смаком; пудра цукрова – 100 р. Приготування Шоколадні плитки розламуємо на дрібні шматочки, викладаємо в пиалку, заливаємо молоком і відправляємо на 2 хвилини в мікрохвильову піч. Яйця збиваємо з цукровим піском, вводимо поступово просіяне борошно і перемішуємо. Форму для випікання промазуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Як тільки краї підрум'яняться, виймаємо десерт і прикрашаємо за бажанням свіжими ягодами і цукровою пудрою. Подаємо шоколадний кекс з рідкою начинкою теплим.