Вернуться назад Распечатать

Сметанний бісквіт

Сметанний бісквіт
Ми звикли готувати щільні і пружні бісквіти на сметанною основі для «Сметанников», але на ділі вони можуть бути абсолютно самобутньої одиницею на вашому столі. Готове тісто можна розлити по формах для мафінів або випекти в круглій формі повноцінного розміру, а потім прикрасити ягодами і кремом за бажанням. Деякі можливі варіанти сметанних бісквітів ми обговоримо нижче.

Сметанний бісквіт – рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 240 г;

  • цукровий пісок - 310 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • борошно - 310 г;

  • сметана - 210 мл;

  • розпушувач - 7 р.


  • Приготування
    Размягчив масло, перетворіть його в пишний крем з цукром. Тепер, заради різноманітності, можна додати яку-небудь отдушку – цедру цитрусових, коньяк або насіння ванільного стручка. Не зупиняючи ходу міксера, почніть вбивати до масляного крему яйця. Тепер змішайте сухі компоненти і починайте по черзі вводити їх до яєчно-масляною масою. Готове тісто перелийте в промаслений форму і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години. Готовий сметанний бісквіт можна використовувати для торта, а можна подавати самостійно, декорувавши пудрою з цукру і ягодами.

    Як приготувати сметанний бісквіт без яєць?


    Інгредієнти:

  • борошно - 175 г;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • сметана - 230 мл;

  • цукор - 135 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Першим ділом з'єднайте разом сухі компоненти зі списку, виключаючи лише цукор. Цукор збийте окремо з іншими складовими. Поки міксер продовжує роботу, почніть поступово підсипати муку. Готове тісто вилийте у форму і залиште в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
    Подібний сметанний бісквіт можна зробити і в мультиварці. Для цього, тісто готують в чаші протягом години в режимі «Випічка».

    Сметанно-шоколадний бісквіт – рецепт


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 115 г;

  • какао-порошок - 45 г;

  • вода - 230 мл;

  • борошно - 260 мл;

  • яйця - 2 шт.;
  • Сметанний бісквіт

  • розпушувач - 7 г;

  • сметана - 65 г;

  • цукор - 180 р.


  • Приготування
    Першу трійку інгредієнтів помістіть в сотейник і залиште розтопитися на слабкому вогні. Отриману суміш додайте до суміші цукру, розпушувача і борошна. Коли тісто трохи охолоне, додайте до нього сметану і збийте пару яєць. Повторно збийте все і вилийте у форму. Готуйте бісквіт при 180 градусах 45 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з форми лише по охолодженню і доповніть шоколадним ганашем .