Ми звикли готувати щільні і пружні бісквіти на сметанною основі для «Сметанников», але на ділі вони можуть бути абсолютно самобутньої одиницею на вашому столі. Готове тісто можна розлити по формах для мафінів або випекти в круглій формі повноцінного розміру, а потім прикрасити ягодами і кремом за бажанням. Деякі можливі варіанти сметанних бісквітів ми обговоримо нижче.
Сметанний бісквіт – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 240 г; цукровий пісок - 310 г; яйця - 6 шт.; борошно - 310 г; сметана - 210 мл; розпушувач - 7 р. Приготування Размягчив масло, перетворіть його в пишний крем з цукром. Тепер, заради різноманітності, можна додати яку-небудь отдушку – цедру цитрусових, коньяк або насіння ванільного стручка. Не зупиняючи ходу міксера, почніть вбивати до масляного крему яйця. Тепер змішайте сухі компоненти і починайте по черзі вводити їх до яєчно-масляною масою. Готове тісто перелийте в промаслений форму і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години. Готовий сметанний бісквіт можна використовувати для торта, а можна подавати самостійно, декорувавши пудрою з цукру і ягодами.
Як приготувати сметанний бісквіт без яєць?
Інгредієнти: борошно - 175 г; рослинне масло - 45 мл; сметана - 230 мл; цукор - 135 г; вершкове масло - 55 г; розпушувач - 1 1/2 ст. Приготування Першим ділом з'єднайте разом сухі компоненти зі списку, виключаючи лише цукор. Цукор збийте окремо з іншими складовими. Поки міксер продовжує роботу, почніть поступово підсипати муку. Готове тісто вилийте у форму і залиште в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Подібний сметанний бісквіт можна зробити і в мультиварці. Для цього, тісто готують в чаші протягом години в режимі «Випічка».
Сметанно-шоколадний бісквіт – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 115 г; какао-порошок - 45 г; вода - 230 мл; борошно - 260 мл; яйця - 2 шт.; розпушувач - 7 г; сметана - 65 г; цукор - 180 р. Приготування Першу трійку інгредієнтів помістіть в сотейник і залиште розтопитися на слабкому вогні. Отриману суміш додайте до суміші цукру, розпушувача і борошна. Коли тісто трохи охолоне, додайте до нього сметану і збийте пару яєць. Повторно збийте все і вилийте у форму. Готуйте бісквіт при 180 градусах 45 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з форми лише по охолодженню і доповніть шоколадним ганашем .