Сметана - універсальний продукт для приготування десертів, її можна використовувати і в тісті і в кремі. У підсумку випічка виходить ароматною, часу і коштів витрачається мінімум. Оригінальною можна зробити і звичайний «Сметанник», якщо поекспериментувати з начинками, а по часу це займе лічені хвилини. Отже, кілька рецептів про те, як спекти сметанний пиріг.
Простий рецепт сметанного пирога в духовці
Інгредієнти: цукор – 200 г; маргарин – 100 г; сметана – 180 г; борошно – 320 г; варення нежидкое – 3/4 склянки; сода – 1 ч. ложка; сіль, рослинне масло. Приготування Розтоплюємо Маргарин, а потім залишаємо охолоджуватися, він не повинен бути дуже гарячим. Цукор збиваємо міксером зі сметаною. Всипаємо борошно, дрібку солі і соду, перемішуємо. Виливаємо охолоджений маргарин і добре вимішуємо. Поділяємо тісто на 2 частини, одну порцію кладемо в морозилку години на півтора, щоб добре подмерзло. Форму добре промазуємо маслом, і другу порцію тіста викладаємо на дно, акуратно розподіляємо, не забуваємо зробити бортики. Зверху промазуємо варенням. Виймаємо з морозилки наше тісто і трьом його на тертці поверх варення. Випікаємо при 195 градусах півгодини, готовність тіста перевіряємо зубочисткою.
Швидкий відкритий сметанний пиріг
Це рецепт татарської національно пирога зі сметанною начинкою. Т. к. тесту в цьому пирозі зовсім трошки, він виходить ніжним і малокалорійним.
Інгредієнти: кисле молоко – 150 г; борошно – 440 г; сметана 20% – 750 г; яйця – 3 шт.; вершкове масло – 150 г; цукор-пісок– 400 г; сіль і сода – по 1 ч. ложці; крохмаль – 60 г; рослинне масло, ванілін. Приготування Перетираємо 1 склянка цукру з вершковим маслом, виливаємо туди кисле молоко, а потім борошно, соду і сіль. Замішуємо еластичне тісто, таке, щоб раскатывалось качалкою. Можна додати ще борошна, якщо ви бачите, що її недостатньо. Це залежить від густоти кисляку. Залишаємо готове тісто під кришкою хвилин на 10-15.
У глибокий посуд висипаємо сметану, додаємо цукор, крохмаль і яйця. Все добре збиваємо, можна додати ванілін. Тісто розгортаємо в круглий пласт величиною трохи більшою форми, в якій буде випікатися пиріг. Товщина повинна бути близько 5 див. Поміщаємо пласт з тіста у форму і ліпимо бортики. Через кожні 25 см на бортах робимо надріз ножем. Верхівку кожного отриманого пелюстки защипуємо пальцями, щоб вийшли трикутнички. В отриману форму виливаємо начинку з сметани, якщо краї набагато вище начинки їх можна загорнути до центру. Печемо в духовці на 185 градусах 35-40 хвилин.
Простий пиріг зі сметанним кремом
Це рецепт улюбленого пирога «Черепаха» з кремом зі сметани. Для того щоб його приготувати не потрібно бути «супер-кулінаром», адже він завжди виходить вдалим.
Інгредієнти: борошно – 145 г; яйця – 3 шт.; цукор – 200 г; сметана 20% – 350 г; какао – 30 г; ванілін, розпушувач тіста. Приготування Яйця і 100 г цукру збиваємо міксером, додаємо какао, перемішуємо і висипаємо борошно з ваніліном і розпушувачем. Добре вимішуємо міксером. Деко застеляємо пергаментом, і викладаємо тісто лепешечками з допомогою столової ложки. Важливо залишити проміжки між майбутніми печенюшками, щоб вони
при випіканні не розповзлися і не склеїлися між собою. Випікаємо в духовці при 195 градусах 5-7 хвилин.
Сметану змішати з 100 г цукру і ваніліном, добре збиваємо, щоб розчинився цукор. Кожну печеньку мачає в отриманий крем і викладаємо на тарілку або блюдо гіркою. Тісто виходить м'яке і воно добре просочується сметанним кремом і набуває потрібну форму. Зверху поливаємо залишилися кремом чи можна прикрасити глазур'ю. Готового пирога обов'язково потрібно дати настоятися і просочитися хоча б пару годин.