Рецепти з даної статті точно припадуть до душі любителям домашньої випічки, адже нижче ми розповімо про приготування домашніх сметанних кексів.
Сметанний кекс – рецепт
Інгредієнти: борошно – 2 склянки; цукор – 1 склянка; сметана – 1 склянка; яйця – 3 шт.; розпушувач для тіста – 10 р. Приготування Яйця збиваємо, поступово підсипаючи цукор. Коли маса стане досить пишною, вводимо сметану. Потім додаємо борошно, в яку попередньо додали розпушувач, і перемішуємо. Кладемо тісто в змащену форму і випікаємо близько години в духовці при помірній температурі.
Сирно-сметанний кекс
Інгредієнти: сир – 200 г; сметана 15% жирності – 100 мл; яйця – 3 шт.; борошно – 2 склянки; цукор – 1 склянка; крохмаль – 05 склянки; розпушувач – 1 пакетик; родзинки – 50 г; курага – 50 р. Приготування Сир змішуємо зі сметаною. Яйця перетираємо з цукром. З'єднуємо всі і розмішуємо. Борошно з'єднайте з розпушувачем і крохмалем. Рідку масу виливаємо в борошно, додаємо подрібнену курагу, родзинки і добре розмішуємо. Кладемо тісто в довгасту форму, змащену маслом. Випікаємо 50 хвилин в добре нагрітій духовці. Якщо ж верх сметанного кексу почне сильно рум'янитися, то прикриваємо його фольгою.
Рецепт сметанного кексу без яєць в духовці
Інгредієнти: борошно – 15 склянки; цукор – 200 г; сметана – 100 мл; ізюм – 100 г; рослинна олія – 7 ст. ложок; харчова сода – 1/2 ч. ложки; лимонна цедра – 20 р. Приготування Родзинки і добре промиваємо обсушуємо. Рослинне масло змішуємо з цукром. В отриману масу вливаємо кефір, додаємо соду, подрібнену лимонну цедру і родзинки. Добре вимішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо манкою і виливаємо тісто. Прогріваємо духовку до позначки 180 градусів. Випікаємо сметанний кекс без яєць близько 40 хвилин, а далі перевіряємо його готовність за допомогою зубочистки.
Сметанний кекс з родзинками в мультиварці
Інгредієнти: цукор – 1 склянка; масло вершкове – 20 р; яйця – 2 шт.; ванільний цукор – 1 пакетик; сметана 15% жирності – 1 стакан; борошно – 10 ст. ложок; сода – 05 ч. ложки. Приготування Сметану змішати з ванільним цукром і содою. Охолоджені яйця збиваємо з цукром до стану густої піни і відправляємо її в сметанную масу. Вершкове масло розтоплюємо і потроху вводимо його в тісто. Потім підсипаємо просіяне борошно і вимішуємо. Мультиварочную ємність змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і в режимі «Випічка» готуємо 1 годину. Готовий кекс виймаємо з допомогою контейнера-пароварки і притрушиваем цукровою пудрою.