Вернуться назад Распечатать

Сметанний кекс

Сметанний кекс
Рецепти з даної статті точно припадуть до душі любителям домашньої випічки, адже нижче ми розповімо про приготування домашніх сметанних кексів.

Сметанний кекс – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сметана – 1 склянка;

  • яйця – 3 шт.;

  • розпушувач для тіста – 10 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо, поступово підсипаючи цукор. Коли маса стане досить пишною, вводимо сметану. Потім додаємо борошно, в яку попередньо додали розпушувач, і перемішуємо. Кладемо тісто в змащену форму і випікаємо близько години в духовці при помірній температурі.

    Сирно-сметанний кекс


    Інгредієнти:

  • сир – 200 г;

  • сметана 15% жирності – 100 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 2 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • крохмаль – 05 склянки;

  • розпушувач – 1 пакетик;

  • родзинки – 50 г;

  • курага – 50 р.


  • Приготування
    Сир змішуємо зі сметаною. Яйця перетираємо з цукром. З'єднуємо всі і розмішуємо. Борошно з'єднайте з розпушувачем і крохмалем. Рідку масу виливаємо в борошно, додаємо подрібнену курагу, родзинки і добре розмішуємо. Кладемо тісто в довгасту форму, змащену маслом. Випікаємо 50 хвилин в добре нагрітій духовці. Якщо ж верх сметанного кексу почне сильно рум'янитися, то прикриваємо його фольгою.

    Рецепт сметанного кексу без яєць в духовці


    Інгредієнти:

  • борошно – 15 склянки;

  • цукор – 200 г;

  • сметана – 100 мл;

  • ізюм – 100 г;

  • рослинна олія – 7 ст. ложок;

  • харчова сода – 1/2 ч. ложки;

  • лимонна цедра – 20 р.


  • Приготування
    Родзинки і добре промиваємо обсушуємо. Рослинне масло змішуємо з цукром. В отриману масу вливаємо кефір, додаємо соду, подрібнену лимонну цедру і родзинки. Добре вимішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо манкою і виливаємо тісто. Прогріваємо духовку до позначки 180 градусів. Випікаємо сметанний кекс без яєць близько 40 хвилин, а далі перевіряємо його готовність за допомогою зубочистки.

    Сметанний кекс з родзинками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;

  • масло вершкове – 20 р;

  • яйця – 2 шт.;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сметана 15% жирності – 1 стакан;
  • Сметанний кекс

  • борошно – 10 ст. ложок;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Сметану змішати з ванільним цукром і содою. Охолоджені яйця збиваємо з цукром до стану густої піни і відправляємо її в сметанную масу. Вершкове масло розтоплюємо і потроху вводимо його в тісто. Потім підсипаємо просіяне борошно і вимішуємо. Мультиварочную ємність змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і в режимі «Випічка» готуємо 1 годину. Готовий кекс виймаємо з допомогою контейнера-пароварки і притрушиваем цукровою пудрою.