Вернуться назад Распечатать

Шарлотка з мандаринами

Шарлотка з мандаринами
Шарлотка – це неймовірно простий і швидкий пиріг з легкої цукровою скоринкою зверху. Традиційною для шарлотки начинкою вважаються яблука, але в зимовий період, коли цитрусові плоди смачні і ароматні, гріх не побалувати себе таким дивом як шарлотка з мандаринами.

Рецепт різдвяної шарлотки з мандаринами


Цей пиріг виходить пишним і соковитим, а поєднання цитрусів і горіхів створить настрій свята і затишку.
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;

  • цукор – 190 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 230 г;

  • борошно – 220 г;

  • мандарини – 4 шт.;

  • горіхи – 100 г;

  • розпушувач – 1 пакетик;

  • кориця, ванілін.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо, збиваємо його з цукром, по одному добавлем яйця. Далі додаємо сметану, вимішуємо. Сухі інгредієнти, тобто борошно, ванілін і розпушувач перемішуємо між собою і невеликими порціями вмішуємо в тісто.
    З мандарин знімаємо шкірку і ділимо на часточки. Якщо часточки дуже великі, їх можна розрізати навпіл. Шоколад і горіхи рубаємо у велику крихту і вмішуємо в тісто разом з мандаринами. Дно форми покриваємо пергаментом, висипаємо туди наше тісто і випікаємо трохи менше години при температурі 175 градусів.

    Рецепт шарлотки з мандаринами і яблуками в мультиварці


    Це елементарний рецепт, за яким все робиться швидко і просто, а головне зручно – не потрібно переживати, не підгорів чи пиріг.
    Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;

  • борошно – 240 г;

  • цукор – 260 г;

  • яблука – 2 шт.;

  • мандарини – 2 шт.;

  • сода – 10 г;

  • вершкове масло – 10 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, поки утвориться густа піна. Після цього висипаємо до яєць борошно, змішану з ваніліном і содою і перемішуємо, поки маса стане однорідною. Тісто має бути рідкуватим, приблизно як згущене молоко. Яблука розрізаємо і вибираємо насіння, якщо шкірка тверда і товста, чистимо її. Ріжемо довільними шматочками. Мандарини також очищаємо від шкірки, ділимо на часточки. Чашу мультиварки змащуємо маслом і поміщаємо туди третину тесту, поміщаємо в нього часточки яблук, трохи притапливая. Виливаємо ще третину тіста і також як і викладаємо яблука мандарини. Заливаємо рештою тіста і ставимо готуватися в режимі «Випічка». Готову шарлотку можна подати до столу присипавши її цукровою пудрою .

    Шарлотка з мандаринами і шоколадом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 190 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • борошно – 260 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • мандарини – 3 шт.;

  • шоколад темний – 1 плитка;

  • ванілін.


  • Приготування
    Шарлотка з мандаринами

    Збиваємо міксером яйця, ваніль і цукор, щоб вийшла щільна піна. У просіяне борошно додаємо розпушувач і частинами висипаємо в яйця, кожен раз ретельно вимішуючи. Коли борошно і яйця змішалися, до них додаємо м'яке, але не розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Шоколад рубаємо ножем на дрібні шматочки і вмішуємо в тісто. Мандарини очистити і ділимо на часточки. Тісто покласти у форму, змастивши її олією або присипавши манкою, зверху викладаємо мандарини, трохи вдавлюючи їх. Випікаємо близько півгодини при температурі 185 градусів. Подавати на стіл можна присипавши какао або шоколадною стружкою.