Пироги, приготовані на основі молочних продуктів, завжди виходять щільніше, ніж ті, що зроблені на воді. Особливо вологою і важкої виходить випічка з кефіром в основі. Для шанувальників розсипчастих і повних смаком пирогів таке ласощі стане ідеальним для сервірування з чашкою кави або чаю. Нижче ми розберемо відразу кілька варіантів випічки пирогів з яблуками на кефірі.
Рецепт пирога на кефірі з яблуками
Серед списку складових цього рецепту ми вирішили замінити звичайний білий цукор коричневим тростинним, якщо ви можете вступити також, то спробуйте. Тростинний цукор надає випічці приємний карамельний смак.
Інгредієнти: тростинний цукор - 245 г; яйце - 1 шт.; борошно - 285 г; рослинне масло - 65 мл; сода - 5 г; кефір - 245 мл; яблука - 175 г; кориця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 10 р. Приготування Це досить швидкий пиріг на кефірі з яблуками, оскільки він не має ніякої особливої технології замішування, інгредієнти просто з'єднуються разом, в одному посуді.
Очищені яблука розділіть на шматочки середнього розміру і помістіть їх до решти інгредієнтів (крім вершкового масла). Почніть замішування і продовжуйте його рівно до того моменту, поки всі інгредієнти не з'єднаються разом. Довго вимішувати не слід, інакше пиріг вийде дуже щільним і «гумовим». Коли необхідна консистенція буде досягнута, змастіть обрану форму для випікання шматочком м'якого масла і наповніть всі тестом. Випікайте все при 160 градусах 45 хвилин, а подавайте теплим, можна з вершками або кулькою морозива .
Пиріг шарлотка з яблуками - рецепт на кефірі
Інгредієнти: борошно - 115 г; розпушувач -5 м; жменя горіхів; сода - 5 г; кефір - 65 мл; кориця - 5 г; вершкове масло - 65 г; цукор - 135 г; яйце - 1 шт.; яблука - 115 р. Приготування Технологія замісу цього тесту повністю відповідає приготування бісквіта. Спершу готується суміш із сухих компонентів, а потім можна переходити до решти: збити в крем з цукром розм'якшене маслом, додати туди яйце, влити кефір. Готову суміш доповніть сухими складовими, покладіть шматочки яблук і подрібнені горіхи. Форму з пирогом додайте в розігрітій до 195 градусів духовці. Час запікання 18-20 хвилин.
Ви також можете зробити пиріг з яблуками на кефірі в мультиварці, для цього необхідно виставити «Випічку» і чекати звукового сигналу.
Заливний пиріг з яблуками на кефірі
Інгредієнти: кефір - 115 мл; яблука - 220 г; яйця - 3 шт.; стружка кокоса - 1 ст.; цукор - 310 г; сода - 5 г; борошно - 375 г; рослинне масло - 310 мл; горіхи - 1 ст. Приготування Збийте рослинне масло разом з яйцями і кефіром. Додайте цукор і почніть порційно підсипати муку. Коли тісто збереться разом, з'єднайте його з шматочками яблук, кокосовою стружкою і подрібненими горіхами. Розподіливши тісто у форму, залиште його запікати півгодини (температура – 160 градусів).
Смачний манний пиріг на кефірі з яблуками
Інгредієнти: яблука - 490 г; манна крупа - 115 г; вівсяне борошно - 165 г; сода - 5 г; яблучне пюре - 230 мл; розпушувач - 5 г; яйця - 4 шт.; кефір - 230 мл; цукор - 145 р. Приготування Змішайте манку з содою, вівсяним борошном, розпушувачем і корицею. Окремо змішайте яйця з яблучним пюре і цукром. Влийте кефір. З'єднайте обидві суміші до формування однорідного тіста. Додайте в тісто скибочки яблук і залиште все постояти 15 хвилин, щоб манка ввібрала трохи вологи, після випікайте пиріг при 185 градусах 20 хвилин. Сервіруйте зі свіжими або консервованими фруктами , кулькою морозива, ягодами або просто так.