Пропонуємо згадати минулі часи і приготувати давно забутий, але такий смачний десерт - печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком. З величезного переліку рецептів цього неймовірного ласощі ми вибрали найкращі варіанти для його приготування в електричній орешнице і в звичайній формі.
Печиво «Горішки» з вареним згущеним молоком в домашніх умовах - класичний рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 470-525 г; свіжі курячі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 70 г; харчова сода, погашена оцтом – 10 г; вершкове масло – 130 г; сметана середньої жирності – 130 г; Для начинки:
варене згущене молоко – 520 г; вершкове масло – 160 г; рослинна олія для промазування форми; цукрова пудра . Приготування Рецепт тіста для «Горішків» зі згущеним молоком дуже простий і труднощів з його приготуванням не виникне. Почнемо процес зі збивання яєць. Для цього опрацюємо їх міксером, попередньо додавши до них цукровий пісок. Результатом повинна бути густа піниста солодка маса без домішки цукрових кристалів. Додаємо до неї сметану, розтоплене і остигле масло, погашену оцтом харчову соду і змішуємо все за допомогою міксера до однорідності. Наступним етапом буде додавання пшеничного борошна. Її необхідно перш просіяти. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками, домагаючись не липкої, м'якої текстури.
Тісто готове, можна приступати до випікання «шкаралупи» для «горішків». Для цього відщипуємо від нього невелику кількість, щоб вийшов кульку діаметром приблизно два сантиметри, і укладаємо тимчасово на припыленную борошном поверхню.
Розігріту орешницу промазуємо рослинним маслом і розкладаємо підготовлені кульки по пазах. Закриваємо форму і витримуємо на вогні приблизно дві хвилини з одного - опуклої сторони і одну - з іншого. Час випікання в окремому випадку може відрізнятися від заявленого. У зв'язку з цим контролюйте процес, відкриваючи форму і визначаючи ступінь готовності самостійно. Також з першої партії визначаємо правильність обраного розміру кульок тесту та при необхідності коригуємо його в потрібну сторону при подальшому випіканні.
По готовності всіх половинок горішків і їх остигання підрівнюємо краю, прибираючи все зайве і починаємо оформляти десерт. Для начинки змішаємо м'яке вершкове масло з вареним згущеним молоком і трохи проб'ємо масу міксером до однорідності. При бажанні можна додати в крем подрібнених горіхів або додати товчені крихти, що залишилися від випікання.
Заповнюємо кремом половинки горішків, з'єднуємо їх попарно, укладаємо на блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.
Цей рецепт печива «Горішки» спеціально адаптований для випікання виробів у формі на газу. А наступний варіант для приготування ласощів в електричній орешнице.
Печиво «Горішки» зі згущеним молоком - класичний рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно – 320 г; свіжі курячі яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 140 г; розпушувач – 5 г; вершкове масло – 210 г; сіль – щіпка; варене згущене молоко для начинки – 2 банки; цукрова пудра. Приготування Як і в попередньому рецепті, тісто готується дуже просто. До збитим з цукром і сіллю яйця, додаємо м'яке вершкове масло, розпушувач і борошно і гарненько вимішуємо. Після цього поміщаємо борошняний ком в холодильник і даємо охолонути, так з ним буде легше працювати. Після цього скачуємо кульки, поміщаємо їх у промаслені пази електричного приладу для випікання горішків і витримуємо до готовності.
Після охолодження заповнюємо половинки вареним згущеним молоком і з'єднуємо попарно. Перед подачею притрушиваем ласощі цукровою пудрою.