Сирне печиво - чудове ласощі, як для дорослих, так і для дітей, також це відмінна альтернатива зовсім некорисним чіпсів і сухариків. Як приготувати сирне печиво в домашніх умовах, ми вам зараз розповімо.
Сирне печиво - рецепт
Інгредієнти: сир - 200 г; вершкове масло - 150 г; борошно 160 г; яйця - 1 шт.; твердий сир - 100 г; мелена паприка - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 05 ч. ложки; кунжут для присипки. Приготування Змішуємо сир, масло, жовток, борошно, цукор, сіль і паприку, замішуємо тісто, потім розкачуємо його тонким шаром, злегка присипаємо борошном і звертаємо в 4 рази. Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на годину. Потім натираємо на дрібній тертці твердий сир, знову розкачуємо тісто і посипаємо сиром, повторюємо процедуру кілька разів, поки не закінчиться сир. Знову розкачуємо тісто до товщини 1 див Вирізаємо формою фігурки, викладаємо їх на деко, застелений пекарської папером. Змащуємо верх білком і посипаємо кунжутом. Випікаємо При 180 градусах близько 15 хвилин.
Печиво з плавленим сиром
Інгредієнти: сирки плавлені - 3 шт.; маргарин - 125 г; борошно - 15 склянки; яйця - 1 шт.; твердий сир - 50 р. Приготування Маргарин і плавлені сирки натираємо на крупній тертці, додаємо борошно і натертий на дрібній тертці твердий сир, вимішуємо, потім додаємо збите яйце і ще раз перемішуємо. Розкачуємо тісто завтовшки 5 мм, вирізаємо фігурки печива довільної форми. Потім перекладаємо заготовки на деко і при температурі 190-200 градусів випікаємо 15 хвилин. Ось і все, швидке сирне печиво готово!
Рецепт сирного печива на кефірі в духовці
Інгредієнти: яйця - 1 шт.; кефір - 1 склянка; вершкове масло - 200 г; борошно - 500 г; розпушувач для тіста - 1 пакетик; сир твердий - 250 р. Приготування У глибокій мисці змішуємо вершкове масло, кефір, яйце, борошно з розпушувачем, тертий сир і замішуємо м'яке тісто. Формуємо з нього невеликі кульки діаметром приблизно 3-4 див. Випікаємо сирне печиво на кефірі при температурі 220 градусів близько 15 хвилин.
Сирне печиво рецепт приготування
Інгредієнти: Для печива:
вершкове масло - 100 г; тертий «Пармезан» - 70 г; яйця - 1 шт.; борошно - 2 склянки; сметана - 2 ст. ложки; сіль - щіпка. Для присипки:
кунжут; тертий «Пармезан». Приготування Висипаємо В миску половину борошна, кладемо розм'якшене вершкове масло і розтираємо руками до стану крихти. Потім натираємо на дрібній тертці «Пармезан» і додаємо до крихті. Далі солимо, додаємо сметану, борошно і замішуємо тісто. Прибираємо його в холодильник на півгодини. Після закінчення часу, розкачуємо тісто в тонкий пласт. Ріжемо тісто на смужки шириною 2-3 см, змащуємо їх яйцем, нарізаємо шматочками довжиною 6-7 см і макаємо в кунжут або тертий «Пармезан». При бажанні зверху ще можна посипати палички сіллю. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15 до рум'яної скоринки. Сирне печиво буде відмінною закускою до пива.
Хрустке печиво з сиром - рецепт
Інгредієнти: сир «Гауда» - 200 г; борошно - 200 г; вершкове масло - 200 г; яйця - 2 шт.; запашний перець - 1 щіпка; кмин, кунжут, мак - за смаком. Приготування Борошно просіваємо на стіл гіркою, в центрі робимо поглиблення і кладемо в нього тертий сир, вершкове масло, нарізане шматочками, 1 яйце і спеції за смаком. Замішуємо пісочне тісто і відправляємо його в морозилку хвилин на 15. Після цього розкачуємо його в пласт товщиною приблизно 5 мм, Далі можна вирізати печиво будь-якої форми. Цікаво виглядають трикутнички, у них ще можна зробити дірочки, і тоді будуть справжні сирні скибочки. Викладаємо наші заготовки на деко. Верх змащуємо збитим жовтком, а зверху посипаємо спеціями. Випікаємо хрустке сирне печиво при температурі 200 градусів хвилин 10.
Крім сирного печиво приголомшливою солоної закускою до напоїв може стати солоний крекер , або брецели .