Домашнє печиво любить практично кожен, але іноді виникають проблеми з тим, щоб знайти вдалий спосіб приготування цього десерту. Ми підібрали для вас кілька нескладних рецептів печива на кефірі, випробувавши які у вас більше не буде проблем з вибором.
Домашнє печиво на кефірі
Інгредієнти: кефір - 200 мл; цукор - 100 г; мука - 300-400 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сода - 1 ч. ложка. Приготування Щоб зробити смачне печиво на кефірі, змішайте останній з цукром і збивайте, поки він не розчиниться. Потім додайте рослинне масло, соду, гашену оцтом, і знову все ретельно перемішайте. Поступово всипайте борошно і вимішуйте тісто, спочатку ложкою, а потім руками. В результаті воно не повинно прилипати до них.
Накрийте готове тісто целофановим пакетом і поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Після цього дістаньте тісто, розкачайте в пласт товщиною 05 см і виріжте печиво за допомогою формочок. Викладіть заготовки на лист, присипаний борошном, зверху посипте їх цукром і випікайте при 200 градусах 15 хвилин.
Швидке печиво на кефірі
Цей рецепт домашнього печива на кефірі дозволить приготувати випічку швидко і з мінімальними зусиллями.
Інгредієнти: борошно - 500 г; кефір - 2 ст.; цукор - 075 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; мелена кориця - для посипання. Приготування Збийте кефір, масло і цукор до консистенції крему, потім додайте до нього соду, гашену лимонною кислотою, борошно і замісіть тісто на кефірі для печива. Розкачати його в тонкий пласт, викладіть на деко, змащене маслом, посипте корицею і випікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів протягом 15-20 хвилин. Розріжте на шматочки поки воно гаряче.
Простий рецепт печива на кефірі
Це печиво на кефірі готується без яєць, але з додаванням шоколаду, що робить його особливо смачним і апетитним.
Інгредієнти: кефір - 200 мл; цукор - 100 г; борошно - 350 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; молочний шоколад - 100 р. Приготування Віником збийте кефір з цукром, поки останній не розчиниться. Після цього додайте масло і розпушувач. Знову добре змішайте, та надішліть до них борошно і шматочки шоколаду. Замісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і поставте його в холодильник на 15 хвилин. Деко присипте борошном, з тіста сформуйте невеликі круглі печеньки, викладіть їх на нього, зверху посипте цукром і випікайте при 200 градусах 15-20 хвилин.
Рецепт дріжджового печива на кефірі
Якщо ви хочете отримати м'яке і повітряне печиво на кефірі, то цей рецепт - як раз те, що вам потрібно.
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; борошно - 3 ст.; рослинне масло - 1/2 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; сухі дріжджі - 10 г; кориця - за смаком. Приготування Борошно просійте і додайте в неї сухі дріжджі. В окремій мисці з'єднайте масло, кефір, 1 ст. ложку цукру і сіль. Змішайте ці дві маси і замісіть тісто. Залиште його приблизно на 40 хвилин, щоб воно піднялося. Після цього розкачайте його в пласт, перекладіть на деко, присипаний борошном, посипте зверху цукром і корицею і відправте в духовку. Випікайте при температурі 200 градусів близько 15 хвилин. Розріжте тісто, поки воно гаряче на порційні шматочки і пригощайте своїх домашніх свіжим печивом.
Рецепт смачного печива на кефірі
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; розпушувач - 25 ч. ложки; кефір - 3/4 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; варений жовток - 1 шт.; масло вершкове - 100 г. Приготування Цукор і сіль розчиніть в кефірі. Масло натріть на тертці і змішайте з борошном, щоб вийшла крихта. Варений жовток натріть дрібно. З'єднайте всі інгредієнти і ретельно перемішайте. Сформуйте з тіста невеликі кульки, викладіть на деко, застелене папером для випічки, трохи притисніть кульки і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте приблизно 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Печиво - це не єдине ласощі, яке можна приготувати на основі кефіру. З цього кисломолочного продукту також випікаються прекрасні кекси і пончики .