Коли вам потрібно швиденько до приходу гостей спекти щось смачне, то домашнє печиво «Хвилинка» це найкращий варіант. І хоча воно готується, звичайно ж, не одну хвилину, багато часу цей процес не забирає.
Пісне печиво «Хвилинка»
Для тих, хто дотримується посту, ми підібрали рецепт пісного печива «Хвилинка» на мінералці з курагою.
Інгредієнти: газована мінеральна вода - 1/2 ст.; рослинне масло - 1/2 ст.; борошно - 300-350 м; курага - 100 р. Приготування Змішайте воду з рослинним маслом, всипте борошно і замісіть тісто. Розділіть його на 4 частини, розкачати кожну і розріжте на 8 секторів. На широку частину пластини покладіть курагу і скрутіть в трубочку. Викладіть їх на деко і випікайте при 200 градусах 20-25 хвилин. Перед подачею можете посипати цукровою пудрою.
Печиво пісочне «Хвилинка»
Якщо ж вам не потрібно обмежувати себе в тих чи інших продуктах, ми розповімо, як приготувати пісочне печиво «Хвилинка».
Інгредієнти: борошно - 300-320 г; маргарин - 250 г; молоко - 60 мл; цукор - 150 г; ванільний цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Дістаньте маргарин з холодильника і розімніть до стану густої сметани. З'єднайте його з звичайним і ванільним цукром і збийте блендером до отримання пишної маси. Потім поступово додайте молоко, а слідом за ним - борошно. Замісіть тісто, наповніть ним кондитерський мішок з зубчастою трубочкою і з його допомогою зробіть невеликі печеньки. Викладіть їх на деко, застелене папером і відправте в духовку. Випічка печива «Хвилинка» займає приблизно 20-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Солодка ковбаска з печива «Хвилинка» і какао
Багато хто з дитинства пам'ятають смак солодкої ковбаски, яка продавалася в магазинах, а ми пропонуємо вам приготувати її самостійно.
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; цукор - 1 ст.; молоко - 1 ст.; какао - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; домашнє печиво «Хвилинка» - 600 г; горіхи - за смаком. Приготування Для початку спечіть необхідну кількість печива «Хвилинка», використовуючи один з вищенаведених рецептів. Поки готується печиво, тепле вершкове масло розітріть з цукром і яйцями. Всипте до них какао, добре перемішайте, а потім влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні і прокип'ятіть протягом 4 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
Готове печиво розламайте на шматки, помістіть їх в блендер і перетворите в борошно, в якій будуть потрапляти і великі шматочки. Це можна зробити і за допомогою качалки, але так значно довше. У остиглу какао-суміш всипте печиво і горіхи. На столі розстеліть плівку, викладіть в неї суміш, скачайте її в ковбаску, загорніть в плівку і покладіть в морозилку. Перед подачею на стіл порізати шоколадну ковбаску порційними шматочками.
Печиво «Хвилинка» з повидлом
Для тих, хто любить, щоб випічка була не такою сухою, ми поділимося рецептом, як спекти печиво «Хвилинка» з повидлом.
Інгредієнти: борошно - 700 г; молоко - 240 мл; яйце - 1 шт.; маргарин - 100 г; сода - 12 ч. ложки; сіль - щіпка; ванілін - на кінчику ножа; повидло - за смаком. Приготування Маргарин заздалегідь дістаньте, щоб він розм'як, а потім розімніть його з теплим молоком. Додайте соду, гашену
оцтом, сіль, яйця і ванілін і ретельно все перемішайте. Поступово всипайте борошно і замісіть м'яке тісто. Дайте йому постояти 30 хвилин.
Після цього розкачати його в тонкий пласт, наріжте невеликими квадратиками, покласти повидло в центр кожного квадрата і зліпити два протилежні куточка, інші два не чіпайте. Деко застеліть папером для випічки, викладіть на нього печиво і поставте його в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікайте солодощі приблизно 15-20 хвилин.
Є зайва хвилинка? Тоді чому б не приготувати швидкий торт «Хвилинка» на десерт? У компанії чашечки кави, або чаю це ласощі не залишить байдужим нікого.