Печиво з моркви, рецепти якого будуть запропоновані нижче, є одним з найбільш корисних пісних страв, здатних принести радість під час дієти.
Пісне морквяне печиво - рецепт
Інгредієнти: морква - 2 шт.; ванілін - 5 г; цукор - 1 ст.; сіль - 5 р; рослинне масло - 3 ст. ложки; картопляний крохмаль - 1/2 ст.; борошно - 2 ст. розпушувач - 5 р. Приготування Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати морквяне печиво в домашніх умовах.
Для початку необхідно натерти моркву на дрібній тертці, після чого додати до неї сіль, цукор, ванілін і масло. Масу слід ретельно перемішати і поступово вводити в неї борошно, розпушувач і крохмаль. Тісто вийде злегка липким, тому його необхідно вмочити в борошні.
З отриманого морквяного тесту слід скачати невеликі кульки і викласти їх на деко. Випікати морквяне печиво потрібно в заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин. За схожою технологією можна приготувати печиво з морквяного макухи, замінивши цілу моркву у вихідному наборі інгредієнтів.
Сирно-морквяне печиво
Інгредієнти: сир - 150 г; морква - 3 шт.; яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; масло вершкове - 120 г; сіль - 5 р; розпушувач - 5 р. Приготування Насамперед необхідно очистити моркву і натерти її на терці. В отриману морквяну масу потрібно додати сир і ретельно все перемішати.
В окремому посуді необхідно збити цукор з яйцями і сіллю, до розчинення цукру.
Перед додаванням олії в морквяну масу його необхідно розтопити. Це можна робити в мікрохвильовій печі. Після масла слід додати до моркви яєчну суміш, розпушувач і ретельно все перемішати. Нарешті, можна приступити до борошні, вмішуючи її в суміш невеликими порціями.
Тісто слід ложкою викласти на деко, застелений папером. Випікати таке печиво потрібно при 200 градусах 20-25 хвилин. Перед подачею сирне печиво з морквою можна остудити і посипати цукровою пудрою.
Вівсяно-морквяне печиво
Інгредієнти: масло - 100 г; цукор коричневий - 100 г; морква - 1 шт.; імбир тертий - 1 ст. ложка; сік лимона - 1 ст. ложка; борошно вівсяна - 300 г; ванілін - 1 ч. ложка; сіль - 5 р. Приготування Для приготування вівсяно-морквяного печива потрібно насамперед збити масло кімнатної температури з цукром. Моркву слід натерти на дрібній тертці або змолоти в блендері. До морквяної маси потрібно додати сік лимона і ретельно перемішати її з маслом.
В окремій ємності необхідно просіяти борошно з ваніліном і розпушувачем, після чого додати її до морквяно-масляної суміші. В останню чергу слід відправити в ємність тертий імбир і замісити тісто для печива.
Тепер можна підготувати деко, застеливши його пекарської папером. Слід нагріти Духовку до 200 градусів, а в цей час зайнятися викладанням печива на деко. Так як тісто виходить рідке, краще за все робити це за допомогою ложки.
Випікати вівсяне печиво з морквою потрібно 15-20 хвилин.
В залежності від ваших смаків та уподобань, представлені вище рецепти можна вводити додаткові інгредієнти, наприклад, курагу, чорнослив, родзинки, горіхи, насіння льону, а також різні спеції і прянощі. Робиться це для того, щоб урізноманітнити морквяне печиво і надати йому незвичайний смак і аромат. До того ж, велика кількість сухофруктів і цукатів містить всі мінерали і вітаміни, необхідні людському організму щодня. Виходить, що морквяне печиво є не просто смачним, але ще і неймовірно корисним десертом, який не страшно пропонувати своїм дітям.