Вернуться назад Распечатать

Морквяне печиво - рецепт

Морквяне печиво - рецепт
Печиво з моркви, рецепти якого будуть запропоновані нижче, є одним з найбільш корисних пісних страв, здатних принести радість під час дієти.

Пісне морквяне печиво - рецепт



Інгредієнти:


  • морква - 2 шт.;

  • ванілін - 5 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - 5 р;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • картопляний крохмаль - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст.

  • розпушувач - 5 р.



  • Приготування

    Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати морквяне печиво в домашніх умовах.

    Для початку необхідно натерти моркву на дрібній тертці, після чого додати до неї сіль, цукор, ванілін і масло. Масу слід ретельно перемішати і поступово вводити в неї борошно, розпушувач і крохмаль. Тісто вийде злегка липким, тому його необхідно вмочити в борошні.

    З отриманого морквяного тесту слід скачати невеликі кульки і викласти їх на деко. Випікати морквяне печиво потрібно в заздалегідь розігрітій духовці 20-25 хвилин. За схожою технологією можна приготувати печиво з морквяного макухи, замінивши цілу моркву у вихідному наборі інгредієнтів.

    Сирно-морквяне печиво



    Інгредієнти:


  • сир - 150 г;

  • морква - 3 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 120 г;

  • сіль - 5 р;

  • розпушувач - 5 р.



  • Приготування

    Насамперед необхідно очистити моркву і натерти її на терці. В отриману морквяну масу потрібно додати сир і ретельно все перемішати.

    В окремому посуді необхідно збити цукор з яйцями і сіллю, до розчинення цукру.

    Перед додаванням олії в морквяну масу його необхідно розтопити. Це можна робити в мікрохвильовій печі. Після масла слід додати до моркви яєчну суміш, розпушувач і ретельно все перемішати. Нарешті, можна приступити до борошні, вмішуючи її в суміш невеликими порціями.

    Тісто слід ложкою викласти на деко, застелений папером. Випікати таке печиво потрібно при 200 градусах 20-25 хвилин. Перед подачею сирне печиво з морквою можна остудити і посипати цукровою пудрою.

    Вівсяно-морквяне печиво



    Інгредієнти:


  • масло - 100 г;

  • цукор коричневий - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • імбир тертий - 1 ст. ложка;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • борошно вівсяна - 300 г;

  • ванілін - 1 ч. ложка;

  • сіль - 5 р.



  • Приготування

    Для приготування вівсяно-морквяного печива потрібно насамперед збити масло кімнатної температури з цукром. Моркву слід натерти на дрібній тертці або змолоти в блендері. До морквяної маси потрібно додати сік лимона і ретельно перемішати її з маслом.

    В окремій ємності необхідно просіяти борошно з ваніліном і розпушувачем, після чого додати її до морквяно-масляної суміші. В останню чергу слід відправити в ємність тертий імбир і замісити тісто для печива.
    Морквяне печиво - рецепт
    Тепер можна підготувати деко, застеливши його пекарської папером. Слід нагріти Духовку до 200 градусів, а в цей час зайнятися викладанням печива на деко. Так як тісто виходить рідке, краще за все робити це за допомогою ложки.
    Випікати вівсяне печиво з морквою потрібно 15-20 хвилин.
    В залежності від ваших смаків та уподобань, представлені вище рецепти можна вводити додаткові інгредієнти, наприклад, курагу, чорнослив, родзинки, горіхи, насіння льону, а також різні спеції і прянощі. Робиться це для того, щоб урізноманітнити морквяне печиво і надати йому незвичайний смак і аромат. До того ж, велика кількість сухофруктів і цукатів містить всі мінерали і вітаміни, необхідні людському організму щодня. Виходить, що морквяне печиво є не просто смачним, але ще і неймовірно корисним десертом, який не страшно пропонувати своїм дітям.