Зараз ми вам запропонуємо рецепт простий, але в теж час дуже смачної випічки. Коржики з пісочного тіста люблять і знають все ще з дитинства - саме вони завжди продавалися в шкільних їдальнях.
Пісочні коржики - рецепт
Інгредієнти: борошно - 400 г; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; маргарин - 200 г; мед - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Відокремлюємо жовток від білка в одному яйці. Розтоплюємо на водяній бані мед і коли він охолоне, змішуємо його з жовтком. Друге яйце, білок, цукор і розм'якшений маргарин розтираємо до однорідності, додаємо дрібку солі. Потім додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Вимішуємо щільне пісочне тісто для коржиків. Прибираємо його в холодильник хвилин на 30. Після цього тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 8-10 мм, вирізаємо коржики , змащуємо їх медово-яєчною сумішшю. Випікаємо в духовці при температурі 220 градусів 12-15 хвилин.
Пісочне тісто на сметані - рецепт для коржиків
Інгредієнти: борошно - 800 г; яйця - 3 шт.; сметана - 200 г; цукор - 15 склянки; сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 1 пакетик; маргарин - 200 г; сіль - щіпка Приготування Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної піни. В отриману суміш додаємо сметану і соду,
гашену оцтом, перемішуємо. Додаємо розтоплений маргарин, ванільний цукор і сіль, знову вимішуємо. Потім потихеньку додаємо борошно, продовжуючи вимішувати. Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 1 см. Зверху злегка присипаємо його цукром і трохи розкочуємо качалкою. Вирізаємо коржики бажаної форми. Деко трохи присипаємо борошном і викладаємо на нього заготовки. При температурі близько 200 градусів коржики будуть готові через 15 хвилин. Ну ось і готово у вас прекрасне доповнення до чаювання. При чому з молоком такі коржечки також відмінно поєднуються.
Ви також можете порадувати своїх домочадців, приготувавши ще один варіант цього печива - чудові молочні коржики .