Рецепти такого печива особливо актуальні в літній дачний сезон. Адже далеко не кожен присадибна будиночок обладнаний таким досягненням цивілізації, як духовка. А побалувати себе і близьких іноді дуже хочеться. Окрема категорія - популярний ще з радянських часів печиво в спеціальних формах. Ми підібрали рецепт і для цих подвійних сковорідок. Якщо такий раритет ще зберігся у вас де-небудь на антресолях або в гаражі, обов'язково спробуйте спекти - згадайте дитинство!
Як приготувати домашнє печиво на сковороді?
Інгредієнти: борошно - 300 г; сметана - 2 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; цукор - 1 ст. ложка; пудра цукрова - 1 ст. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Яйця розтираємо з цукром і сіллю, додаємо розм'якшене масло і сметану. Поступово вводимо борошно, замішуючи густе тісто. Відправляємо його на півгодини в холодильник. Після розкачуємо на присипаному борошном столі. Товщина шару залежить від того, яке печиво ви любите - тоненьке, хрустке або більш пишне. Спеціальними формочками вирізаємо печеньки. До цього процесу цілком можна залучити і маленьких помічників.
Викладаємо заготовки на розігріту з маслом сковорідку і обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Викладаємо на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло і злегка присипаємо цукровою пудрою.
Як зробити печиво на сковороді-формі?
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.; крохмаль - 1 ст.; цукор - 1 ст.; майонез - 7 ст. ложок; яйця - 3 шт.; маргарин - 100 г; сода - 1/4 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Збиваємо білки з дрібкою солі до міцних піків. Окремо розтираємо з цукром жовтки. Додаємо до них розтоплений маргарин, майонез і соду. Поступово вводимо муку з крохмалем. Гарненько вимішуємо. Порційно, по одній ложці, додаємо білки. Перший раз форму, щоб печиво не приклала, злегка змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо її на третину тестом, закриваємо і ставимо на плиту на середній вогонь. Через 45с перевертаємо і стільки ж тримаємо на іншій стороні. Після відкриваємо форму, дістаємо печиво і повторюємо весь процес, поки тісто не закінчитися. Все дуже просто і швидко, але і «зникати» стараннями ваших близьких такі печенюшки можуть зі швидкістю чи не більшою, ніж вам вдасться їх готувати.
Рецепт простого смаженого печива на сковороді
Інгредієнти: борошно - 200 г; масло вершкове - 100 г; яйце - 1 шт.; пудра цукрова - 80 г; розпушувач - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Борошно просіваємо гіркою на стіл, додаємо розм'якшене масло і розтираємо його в крихту. Додаємо половину цукрової пудри, розпушувач і корицю. Збираємо цю суміш гіркою, робимо в ній поглиблення і вливаємо туди заздалегідь змішане з маслом і столовою ложкою води яйце. Отримане тісто не повинно бути крутим. Розкачуємо його в тонкий пласт, формочками вирізаємо печенюшки і викладаємо їх на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду. Обсмажуємо з двох сторін на маленькому вогні. Готове печиво посипаємо залишилася цукровою пудрою, воно буде буквально танути в роті. І якщо ви самі не признаєтесь, то ніхто й не здогадається, що печиво тільки що зі сковорідки, а не з духовки!
Швидке вівсяне печиво на сковороді
Інгредієнти: пластівці вівсяні - 50 г; білки яєчні - 2 шт.; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Віночком збиваємо білки з сіллю і цукром, поступово додаємо до них пластівці. Отриману масу ложкою викладаємо на суху розігріту сковороду і обсмажуємо на повільному вогні до утворення золотистої скоринки. Ідеальний низькокалорійний десерт !