Печиво з безе - це гармонійне поєднання щільного, розсипчастого тесту і ніжного безе. Подібний десерт можна приготувати вдома по декільком простим рецептами, які ми наведемо нижче.
Печиво «Черепашки» з безе
Інгредієнти: Для печива:
вершкове масло - 200 г; борошно - 1 ст.; сметана -200 р. Для безе:
курячі яйця - 3 шт.; цукор - 180 г; горіхи - 200 р. Приготування У блендері подрібнюємо в крихту вершкове масло з борошном і трьома яєчними жовтками. Додаємо в масу сметану і замішуємо некруте тісто. Скачуємо невеликі шматочки тіста в кульки і відправляємо їх в морозильник.
Поки кульки остигає, приготуємо безе для цього змішуємо залишилися ячние білки з цукром до утворення гладкої й блискучої меренги. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа і додаємо в масу для безе.
Кульки з тіста розкачуємо в тонкі коржі, в центр кожної з яких викладаємо по чайній ложці безе. Складаємо коржик навпіл, але не защипуємо. Відправляємо наше печиво безе з горіхами в духовку на 25-30 хвилин при 160 градусах, до тих пір, поки безе всередині черепашки не схопиться.
Сирне печиво «Трояндочки» з безе
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; сир - 200 г; яйця -2 шт; борошно - 2 ст.; цукор - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Розглянемо простий спосіб, як готувати печиво з безе. Для початку замішуємо сирне тісто: холодне масло розтираємо в крихту з борошном, додаємо яєчні жовтки, сир і розпушувач. Ділимо всю масу на 5-6 шматочків і відправляємо в холодильник.
Залишилися яєчні білки збиваємо з цукром до утворення безе. Тісто дістаємо з холодильника і тонко розкачуємо, змащуємо по всій поверхні збитим білком, скачуємо в рулет, а отриманий рулет загортаємо спіраллю. Випікаємо печиво при 180 градусах 30 хвилин, подаємо остившім. Наше сирне печиво «Трояндочки» готово!