А давайте дізнаємося з вами сьогодні цікаві рецепти приготування пряників на кефірі. Така випічка чудово підійде до будь-якого чаювання і з легкістю прикрасить будь-яке свято.
Рецепт медових пряників на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 500 мл; сметана - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; цукор - 400 г; олія рослинна; мед - 3 ст. ложки; сода - щіпка; борошно - 600 р. Для глазурі:
цукор - 450 г; вода - 250 мл Приготування Яйця ретельно збиваємо з медом і цукром. Окремо змішуємо сметану з кефіром, додаємо трохи соди і перемішуємо масу віночком до появи повітряної пінки. Після цього обережно з'єднуємо кефірну суміш з яєчної і вливаємо олію. Замішуємо тісто: всипаємо борошно, ретельно все перемішуємо. У підсумку воно повинне вийти еластичним і легко відставати від рук. Готове тісто викладаємо в миску і даємо відстоятися хвилин 30. Потім розкачуємо його в пласт товщиною 2 сантиметри і з допомогою склянки вирізаємо пряники. Викладаємо їх на деко і випікаємо в духовці 30 хвилин. Цим часом готуємо поки глазур: воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, перемішуємо і варимо 10 хвилин. Остиглі пряники на кефірі з медом викладаємо у велику каструлю, виливаємо на них гарячу глазур і перемішуємо.
М'ятні пряники на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 500 мл; цукор - 500 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; оцет - 1 ст. ложа; сода - щіпка; борошно - 3 ст.; м'ятні краплі - 1 ч. ложка. Для глазурі:
цукровий пісок - 500 г; вода - 1 ст. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати пряники на кефірі. Кефір змішуємо з цукром, вливаємо олію, додаємо м'ятні краплі, гашену соду і добре перемішуємо. Потім, поступово додаємо борошно і замішуємо не дуже густе тісто. Розкачуємо його не дуже тонко і вирізаємо формочками гуртки. Випікаємо при 180 градусах в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Для глазурі, у воду насипаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипіння, проварюючи на повільному вогні хвилин 7. Коли пряники на кефірі без яєць охолонуть, занурюємо кожен в цукровий сироп і даємо їм підсохнути.
Рецепт домашніх пряників на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 450 г; сир - 300 г; кефір - 100 мл; яйце - 1 шт.; маргарин - 80 г; цукор - 150 г; розпушувач - щіпка. Для глазурі:
цукрова пудра - 150 г; лимонний сік - 5 ч. ложок. Приготування Яйце розтираємо з цукровим піском, наливаємо кефір, кладемо сир і гарненько перемішуємо. У сирну масу висипаємо борошно, розпушувач, сіль, кладемо топлений маргарин і вимішуємо еластичне тісто. Розкачуємо тісто качалкою, вирізаємо склянкою однакові кружечки і товщиною випікаємо пряники на пекарської папері, змащеній маслом до золотистого кольору. Цим часом готуємо поки глазур: цукрову пудру розтираємо з лимонним соком і злегка просочуємо нею нашу випічку. Ось і все, домашні пряники на кефірі готові.
Шоколадні пряники на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 1 склянка; цукор - 1 ст.; сода - щіпка; рослинне масло - 3 ст. ложки; яєчний жовток - 1 шт.; арахіс - за бажанням; борошно - 2 ст. Для крему:
яєчний білок - 2 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; какао - порошок - 3 ч. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як спекти пряники на кефірі. Беремо глибоку чашу, наливаємо кефір, всипаємо цукор, додаємо соду, жовток, подрібнений арахіс і борошно. Після цього, присипаємо стіл борошном, розкачуємо тісто в тонкий пласт і з допомогою склянки вирізаємо кружечки. Викладаємо їх на гарячий деко і випікаємо при середній температурі до повної готовності. Цим часом готуємо шоколадний крем : збиваємо яєчні білки з цукром, додаємо какао, ванілін. Все добре перемішуємо і заливаємо глазур'ю гарячі пряники.