Рогалики готують з різноманітними начинками - можна використовувати будь густе варення, повидло, згущене молоко, сир. А ми вам розповімо, як приготувати рогалики з мармеладом.
Рецепт рогаликів з мармеладом
Інгредієнти: борошно - 15 склянки; сметана - 100 г; цукор - 1 ст. ложка; маргарин - 100 г; мармелад для начинки. Приготування Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Додаємо в нього цукор, сметану і добре перемішуємо. Потім потихеньку додаємо борошно і вимішуємо тісто. Тісто виходить досить жирним і важким. Ділимо його на 6 частин і кожну розкачуємо колом. Нарізаємо невеликими смужками мармелад. Коло тесту ділимо на 8 частин, на широку частину кожного шматочка кладемо мармелад і звертаємо рулетиком. При температурі 170-180 градусів випікаємо до зарум'янювання.
Сирні рогалики з мармеладом
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; яйця - 1 шт.; масло вершкове - 200 г; нежирний сир - 200 г; сода - 05 ч. ложки; мармелад - 200 г; цукрова пудра для присипки. Приготування Сир перетираємо через сито, додаємо вершкове масло, яйце, борошно, соду, гашену оцтом, і яйце. Добре все розмішуємо. Потім накриваємо тісто серветкою і залишаємо хвилин на 20-30. Стіл присипаємо борошном і розкачуємо тісто в тонкий-тонкий пласт. Ріжемо його на рівні трикутнички. Мармелад також ріжемо невеликими шматочками. На широку сторону кожного трикутника кладемо шматочок мармеладу і загортаємо тісто рогаликом. Деко змащуємо маргарином або вершковим маслом, викладаємо на нього рогалики і випікаємо в духовці при температурі 160-180 градусів 20 хвилин. Готові рогалики з сиром посипаємо цукровою пудрою.
Пісочні рогалики з мармеладом
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; борошно - 500 г; сметана - 250 г; сода - на кінчику ножа; різнобарвний мармелад - 300 р. Приготування М'яке вершкове масло з'єднайте зі сметаною. Потихеньку додаємо просіяне борошно з содою. Замішуємо еластичне тісто, скачуємо його в кулю і прибираємо в холодильник години на півтори. Після цього розкачуємо його в тонкий пласт і ріжемо трикутниками. Кладемо на широку частину трохи мармеладу і звертаємо рогаликом. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо рогалики і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Листкове печиво "рогалики з мармеладом"
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 700 г; вода - 1 склянка; молоко - 1 стакан; дріжджі свіжі - 20 г; цукор - 3 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; сіль - щіпка; ванільний цукор - 1 пакетик. Для прошарку:
масло вершкове - 60 р. Для начинки:
мармелад - 350 р. Приготування У теплу воду додаємо цукор, додаємо близько 1 столової ложки борошна і дріжджі. Добре перемішуємо і ставимо опару в тепле місце підходити. У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо тепле молоко, щіпку солі, вершкове масло і підійшла опару. Замішуємо м'яке тісто, накриваємо його плівкою і поставити підходити в тепле місце години на півтори. Потім ділимо його на 8 шматочків і скачуємо з них
кульки.
Тепер беремо 2 кульки, придавлюємо їх до розміру в діаметрі 8-10 див. Одну корж змащуємо вершковим маслом, відступаючи від краю 1-2 див. Накриваємо інший коржем і скріплюємо їх краю. Тепер ці 2 сполучені коржі розгортаємо в пласт товщиною близько 05 див. Ділимо тісто на трикутники, на кожен кладемо шматочок мармеладу і скачуємо рогалики. Точно таку ж процедуру повторюємо і для інших частин тесту. Викладаємо рогалики на деко і залишаємо хвилин на 15 підходити. В духовці з температурою близько 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин. Ось і все рогалики з листкового тіста готові!