Знизити калорійність випічки - мрія будь-якої господині, яку ми беремося здійснювати. У цій статті ми поділимося з вами рецептами печива без вершкового або рослинного масла і маргарину, від якого ви будете в захваті.
Рецепт вівсяного печива з морквою без яєць і масла
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; порошок для випічки - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; терта морква - 1 ст.; вівсянка - 1 ст.; подрібнені волоські горіхи - 2/3 ст.; цукровий сироп - 1/2 ст.; тертий імбир - 1 ч. ложка. Приготування У великій мисці змішати просіяне борошно, порошок для випічки, сіль і вівсянку. Додаємо горіхи і терту моркву. В окремій мисці змішуємо сироп з тертим імбиром, додаємо 2-3 столові ложки води. Змішуємо вміст обох мисок.
Лист для духовки покриваємо папером для випічки і за допомогою столової ложки викладаємо на папір печиво. Випікаємо вівсяне печиво без масла при 180 градусах 10-12 хвилин, або до тих пір, поки вони не зарум'яняться. Наше печиво без яєць готово!
Сирне печиво без масла
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; яйця - 2 шт.; сир - 200 г; розпушувач для тіста - 10 г; цукор - 1/2 ст.; ванільний цукор - щіпка. Приготування Яйця збиваємо з половиною цукру до білого кольору, після чого просіваємо в отриману масу борошно разом з розпушувачем. Врахуйте, що борошна може знадобитися трохи більше тієї кількості, яке вказано в рецепті. Кількість борошна залежить від величини яєць і вологості використовуваного сиру.
Сир розтираємо з залишками цукру і додаємо в тісто. Круту масу розкачуємо на присипаному борошном столі і вирізаємо окремі печеньки за допомогою спеціальних форм, чи ножа.
Деко покриваємо папером для випічки і викладаємо на нього печиво. Випікаємо блюдо при 180 градусах до зарум'янювання.
Печиво з арахісовим маслом Так як арахісове масло, по суті, маслом не є, ми вирішили включити даний рецепт в цю статтю.
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; арахісове масло - 1 ст.; яйце - 1 шт.; борошно - 1 1/4 ст.; сода - 3/4 ч. ложки; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Арахісове масло збиваємо з яйцями близько 2 хвилин, після чого додаємо в суміш сухі інгредієнти: борошно, соду, сіль і порошок для випічки. Ретельно перемішуємо тісто до однорідності, а потім обертаємо харчовою плівкою і даємо охолонути в холодильнику близько 3 годин.
Формуємо з тіста кульки і випікаємо їх 15 хвилин при 180 градусах в духовці, на аркуші для випічки, покритому пекарської папером.