Іноді так хочеться здивувати своїх діточок чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. Пропонуємо вашій увазі рецепти приготування фігурних печива. Вони не тільки сподобаються вашому чаду зовні, але і неодмінно припадуть йому до смаку.
Рецепт пісочного фігурного печива
Інгредієнти: маргарин - 200 г; цукор - 200 г; ванілін - 1 ч. ложка; яйце - 2 шт.; борошно - 500 г; розпушувач - щіпка. Приготування Маргарин трохи підігріваємо і гарненько розтираємо з двома видами цукру. Потім додаємо яйця і перемішуємо. Розпушувач змішуємо з борошном і висипаємо до маргарин та яйця. Вимішуємо тісто і кладемо його на 15 хвилин в морозилку. Після цього виймаємо тісто розгортаємо в млинець товщиною близько 5 мм і з допомогою різноманітних формочок вирізаємо фігурки. Деко застеляємо папером для випічки, або змащуємо маслом. Викладаємо фігурні печенюшки з пісочного тіста і ставимо їх в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Сирне фігурне печиво
Інгредієнти: сир - 200 г; цукор - 05 склянки; маргарин - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; сода. Приготування Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо на деякий час при кімнатній температурі, щоб він став м'яким. Яйце збиваємо з цукром, а потім змішуємо з маргарином. Додаємо м'який сир, всипаємо просіяне борошно, кладемо гашену соду і замішуємо м'яке тісто. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Від тесту відокремлюємо невеликий шматочок, розкачуємо його на присипаному борошном столі в тонкий пласт і формочками вирізаємо печиво. Перекладаємо фігурки на змащений маслом деко і ставимо в гарячу духову шафу. Час випікання смачного фігурного печива визначаємо самостійно, в залежності від бажаного результату і потужності вашої духовки.
Фігурне печиво в мультиварці
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; сир - 100 г; борошно - 1 ст.; ванілін - за смаком; розпушувач для тіста - 05 ч. ложки; цукор - 50 р. Приготування Масло розтираємо з сиром до однорідності. Додаємо ванілін і розпушувач, змішаний з борошном. Замішуємо тісто розкачуємо його в пласт, а потім вирізаємо формами фігурки. Вмочуємо печиво в цукор і кладемо в змащену чашу мультиварки. Вибираємо режим випічка і час 25 хвилин.
Фігурні печива з листкового тіста
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 250 г; полуничний джем - 8 ст. ложок; борошно - за смаком. Приготування Отже, включаємо духовку і розігріваємо до 200 градусів. На присипаному борошном столі розкачуємо листкове тісто і вирізаємо з нього формочками різні фігури. Потім викладаємо їх на застелене папером деко, акуратно притискаємо тісто в центрі, щоб вийшло невелике поглиблення, і викладаємо в кожне трошки полуничного джему. Ставимо печиво в духовку і випікаємо до золотистого кольору 10 хвилин.
Рецепт різдвяного фігурного печива
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; сода - 05 ч. ложки; оцет; сіль - щіпка; маргарин - 200 г; какао - 1 ст. ложка; білий шоколад - для прикраси; борошно - 3 ст. Приготування Яйця розтираємо з цукром, додаємо розм'якшене масло, кладемо содку, гашену оцтом, сіль і какао. Потім висипаємо необхідну кількість борошна і замішуємо круте еластичне тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 5 мм, вирізаємо фігурки. Деко змащуємо маслом, або посипаємо борошном і викладаємо на неї наші фігурки з тіста. Випікаємо печиво при 200 градусах хвилин 10-15. Готову страву прикрашаємо розтопленим білим шоколадом і подаємо до столу. Можна також зробити в різдвяних печене невеликі отвори, просмикнути гачок і повісити випічку на новорічну ялинку.