Застосування маргарину у випічці зазвичай доцільно лише з точки зору економії, так як в будь-якому іншому випадку набагато більш смачним і корисним варіантом для приготування випічки стане використання гарного вершкового масла. Якщо вам не терпиться приготувати печиво, але фінанси ставлять у скрутне становище, ми з радістю поділимося з вами рецептами на основі маргарину.
Рецепт пісочного печива з маргарином
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; цукор - 1/2 ст.; сода - 1/2 ч. ложки; маргарин - 125 р. Приготування М'який маргарин збиваємо з цукром дочиста, після чого просіваємо борошно з содою гіркою прямо на стіл. У центр борошняний гірки робимо лунку і вбиваємо в неї яйце, слідом додаємо маргаринову масу і починаємо замішувати однорідне щільне тісто. Нарізаємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо їх кульками, кожен кульку викладаємо на деко, покрите пергаментним папером, і випікаємо пісочне печиво на маргарині при 200 градусах до зарум'янювання.
Печиво на сметані і маргарині
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; маргарин - 200 г; сметана - 1 ст.; розпушувач - 7 г; цукрова пудра - 100 г; ванільний цукор - щіпка. Приготування М'яке масло збиваємо зі сметаною, ваніллю і цукровою пудрою. Окремо змішуємо просіяне борошно з розпушувачем. Дві отримані суміші з'єднуємо і замішуємо густе тісто, яке потім необхідно обернути харчовою плівкою і залишити в холодильнику на 30-60 хвилин.
Відпочиле тісто розкачуємо шаром в півсантиметра і нарізаємо на окремі шматочки. Випікаємо печиво з маргарину і сметани 15-20 хвилин при 200 градусах. Якщо сметани під рукою немає, то на основі вищеописаного рецепту можна приготувати печиво з майонезом і маргарином.
Печиво на кефірі і маргарині
Інгредієнти: кефір - 200 мл; маргарин - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 100 г; борошно - 300 г; розпушувач - 2 ч. ложки; шоколад - 100 р. Приготування Кефір збиваємо з цукровою пудрою, поки остання не розчиниться, після чого до суміші можна додати столову ложку розтопленого маргарину і розпушувач. Далі в майбутнє тісто засипаємо просіяне борошно і додаємо шматочки шоколаду. Формуємо з тіста кульки і розкладаємо їх за дека для випічки. Готуємо домашнє печиво з маргарину 15-20 хвилин при 180 градусах.
Печиво з сиру і маргарину
Інгредієнти: сир - 200 г; яйця - 2 шт.; горіхи -1/2 ст.; маргарин - 200 г; мук - 350 г; цукор - 100 р. Приготування Яєчні жовтки відділяємо від білків і змішуємо з сиром, м'яким маргарином, борошном і 50 грамами цукру. Замішуємо тісто, загорнути його плівкою і даємо постояти в холодильнику півгодини, після чого дістаємо і розкачуємо тісто.
В якості наповнювача для печива у нас виступлять збиті з цукром білки і товчені горіхи. Білкова піна повинна бути доведена до твердих піків, щоб в процесі запікання всередині печива утворилося хрустке безе.
Отже, на розкатаний пласт тіста наносимо шар білкової маси і посипаємо її горіхами, звертаємо тісто в рулет і нарізаємо шматочками
в 15-2 см, після чого розкладаємо печиво на деко і відправляємо в духовку. На приготування у нас піде близько 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів.
Начинкою для печива може послужити не тільки безе і горіхи, замінити останні інгредієнти можна варенням, згущеним молоком, або його комерційною версією - «Нутеллою», словом все, що душа забажає.
Готове печиво можна відразу ж подавати до столу, а можна декорувати за допомогою стрічок і додати кілька записок з побажаннями, скласти саморобний презент у банку і піднести його близькій людині в переддень Нового року.