Гості вже на порозі, а у вас немає нічого смачненького до чаю? Не турбуйтеся, займіть ваших друзів на час переглядом телевізора або цікавих фотографій, а самі швиденько приготуйте смачне і оригінальне печиво, яке називається «Хризантема». Повірте, всі будуть здивовані вашими чудовими кулінарними здібностями і оцінять випічку по достоїнству.
Рецепт печива «Хризантема»
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; яйце - 4 шт.; маргарин - 300 г; сода і сіль - щіпка; борошно - 45 ст.; ванілін - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати печиво «Хризантема». У мисці добре збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сіль, соду, кладемо ванілін і заздалегідь розм'якшений маргарин. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі прибираємо його на 30 хвилин у холодильник, а потім пропускаємо через м'ясорубку, додавши печенюшкам форму хризантем. Випікаємо ласощі в духовці до золотисто кольору при 200 градусах. Готовий виріб щедро присипаємо цукровою пудрою.
Рецепт домашнього печива «Хризантема»
Інгредієнти: куряче яйце - 4 шт.; цукор - 1 ст.; маргарин або вершкове масло - 300 г; сметана - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки; кориця - за бажанням; ванілін - за смаком; борошно - 25 ст. Приготування Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці або на повільному вогні, але не кип'ятимо. Потім знімаємо масу з вогню і залишаємо остигати. Цим часом збиваємо міксером яйця з цукром дочиста, додаємо за бажанням корицю і ванілін. Далі виливаємо розтоплений маргарин, кладемо сметану, додаємо трохи солі і соду. Все перемішуємо, висипаємо просіяне борошно і замішуємо круте еластичне тісто, трохи слабкіше, ніж на локшину. Потім скачуємо його в кульку, прибираємо на 20-30 хвилин у морозилку, щоб воно трохи затверділо. Після цього перекручуємо охолоджене тісто через м'ясорубку і викладаємо на сухе деко, надаючи ласощів форму квітки. Випікаємо печиво до золотистого кольору 10 -15 хвилин в духовці при температурі 200-220 градусів.
Печиво «Хризантема» з сиром
Інгредієнти: сир - 250 г; маргарин - 200 г; сіль - 1 г; сода - 2 г; борошно - 2 ст.; цукор - 2 ст. ложки. Приготування Сир змішуємо з розм'якшеним маслом, додаємо соду і сіль. Далі поступово всипаємо борошно і замішуємо досить круте тісто. Потім перекручуємо через м'ясорубку, відрізаємо потрібний розмір печива і випікаємо при 160 градусах, приблизно 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця дістаємо печиво з сиром , посипаємо цукром і знову ставимо в духовку.