Вернуться назад Распечатать

Печиво «Хризантема»

Печиво «Хризантема»
Гості вже на порозі, а у вас немає нічого смачненького до чаю? Не турбуйтеся, займіть ваших друзів на час переглядом телевізора або цікавих фотографій, а самі швиденько приготуйте смачне і оригінальне печиво, яке називається «Хризантема». Повірте, всі будуть здивовані вашими чудовими кулінарними здібностями і оцінять випічку по достоїнству.

Рецепт печива «Хризантема»


Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 4 шт.;

  • маргарин - 300 г;

  • сода і сіль - щіпка;

  • борошно - 45 ст.;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати печиво «Хризантема». У мисці добре збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо сіль, соду, кладемо ванілін і заздалегідь розм'якшений маргарин. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі прибираємо його на 30 хвилин у холодильник, а потім пропускаємо через м'ясорубку, додавши печенюшкам форму хризантем. Випікаємо ласощі в духовці до золотисто кольору при 200 градусах. Готовий виріб щедро присипаємо цукровою пудрою.

    Рецепт домашнього печива «Хризантема»


    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • маргарин або вершкове масло - 300 г;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • кориця - за бажанням;

  • ванілін - за смаком;

  • борошно - 25 ст.


  • Приготування
    Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці або на повільному вогні, але не кип'ятимо. Потім знімаємо масу з вогню і залишаємо остигати. Цим часом збиваємо міксером яйця з цукром дочиста, додаємо за бажанням корицю і ванілін. Далі виливаємо розтоплений маргарин, кладемо сметану, додаємо трохи солі і соду. Все перемішуємо, висипаємо просіяне борошно і замішуємо круте еластичне тісто, трохи слабкіше, ніж на локшину. Потім скачуємо його в кульку, прибираємо на 20-30 хвилин у морозилку, щоб воно трохи затверділо. Після цього перекручуємо охолоджене тісто через м'ясорубку і викладаємо на сухе деко, надаючи ласощів форму квітки. Випікаємо печиво до золотистого кольору 10 -15 хвилин в духовці при температурі 200-220 градусів.

    Печиво «Хризантема» з сиром


    Інгредієнти:

  • сир - 250 г;

  • маргарин - 200 г;

  • Печиво «Хризантема»

  • сіль - 1 г;

  • сода - 2 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сир змішуємо з розм'якшеним маслом, додаємо соду і сіль. Далі поступово всипаємо борошно і замішуємо досить круте тісто. Потім перекручуємо через м'ясорубку, відрізаємо потрібний розмір печива і випікаємо при 160 градусах, приблизно 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця дістаємо печиво з сиром , посипаємо цукром і знову ставимо в духовку.