А чи знаєте ви, що смачне частування до чаю можна не тільки купити в магазині, але і приготувати самим. Пропонуємо вам спекти домашнє печиво «Сердечка» за описаними нижче рецептами. Така випічка не відніме у вас багато часу, зате ви обов'язково здивуйте своїх гостей і порадуєте дітей.
Рецепт печива «Сердечка» для формочок
Інгредієнти: свіжий лимон - 1 шт.; пшеничне борошно - 450 г; білий шоколад - 100 г; куряче яйце - 3 шт.; вершкове масло - 200 г; цукровий пісок - 100 г; чорний гіркий шоколад - 50 р. Приготування Вершкове масло заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо остигати. Потім його гарненько збиваємо міксером, додаємо цукор, цедру лимона і, не перестаючи збивати, додаємо яйця і всипаємо борошно. Замішуємо однорідне, еластичне тісто і ставимо на 30 хвилин у холодне місце. Охладившееся тісто розгортаємо в тоненький корж і за допомогою спеціальної форми, видавлюємо сердечка.
Викладаємо їх на попередньо змащений маслом і присипану борошном деко і ставимо на 25-30 хвилин у духовку. Випікаємо печиво при температурі 155 градусів до появи зверху золотистого світлого відтінку. Ці часом розтоплюємо окремо чорний і білий шоколад і макаємо в нього наше печиво. Ставимо випічку в холодильник для застигання, а потім подаємо до гарячого чаю з медом .
Рецепт печива «Сердечка» у вафельниці
Інгредієнти: рослинна олія; цукор - 15 ст.; розпушувач - 4 ч. ложки; пшеничне борошно - 35 ст.; куряче яйце - 6 шт.; маргарин - 200 р. Приготування Отже, для приготування вафельного печиво у формі сердечок, беремо яйця, розбиваємо їх у мисочку, висипаємо цукор і гарненько збиваємо міксером до отримання пишної піни. Маргарин трохи охолоджуємо, натираємо
на тертці і додаємо в яєчну масу. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, поступово додаємо в масу і гарненько перемішуємо. Тісто має бути схожим за консистенцією на сирну масу , щоб його було зручно розкладати ложкою у форму вафельниці для випікання. Перед випічкою, змащуємо прилад рослинним маслом, викладаємо тісто рівномірно і закриваємо вафельницю. Засікаємо 3-5 хвилин, а потім акуратно виймаємо сердечка, остуджуємо і ріжемо. Готові печива подаємо на стіл до чаю, або з'єднуємо парами, промазуємо їх шоколадною пастою і посипаємо зверху цукровою пудрою.