Яблука годяться для приготування практично будь-солодощі, від суфле і морозива, до вафель, пирогів і тортів, але особливо простим і смачним яблучним рецептом є рецепт печива з яблуками яким, ми й вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт вівсяного печива з яблуками і корицею
Інгредієнти: вершкове масло - 3/4 ст.; цукор - 1 ст.; ваніль - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; борошно - 1 3/4 ст.; сода - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; кориця - 1/2 ч. ложки; вівсяні пластівці - 2 ст.; яблуко - 1 шт. Приготування У мисці за допомогою міксера збиваємо м'яке вершкове масло і цукор до кремоподібної консистенції. Додаємо в отриману суміш яйця і ваніль.
В іншій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, соду, корицю, сіль. Змішуємо вміст обох мисок і поступово вводимо в отримане тісто вівсяні пластівці і терте яблуко.
Деко для випічки змащуємо маслом і викладаємо на нього печиво. Випікаємо вівсяне печиво з яблуками при 190 градусах близько 10-15 хвилин або до золотистого кольору.
Печиво з сиром і яблуками
Інгредієнти: сир - 250 г; яблучний джем - 300 г; маргарин - 250 г; цукор - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; борошно - 250 р. Приготування Сир протираємо через сито і злегка підсолюємо. Маргарин, або вершкове масло, заморожуємо, а потім розрізаємо за допомогою ножа, або трьом на тертці. Змішуємо сир, маргарин, яйце і трохи цукру. З отриманої маси замішуємо густе тісто, яке після необхідно буде обернути харчовою плівкою і залишити охолонути 30 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм і вирізаємо з нього кружечки. В цент гуртка кладемо трохи варення і накриваємо другим гуртком. Готове сирне печиво з яблуками випікаємо при 200 градусах до рум'яного кольору.
Рецепт пісочного печива з яблуками
Інгредієнти: борошно - 200 г; сіль - щіпка; цукор - 1 ст. ложка; вершкове масло - 100 г; жовток - 1 шт.; сметана -1 ст. ложка; розпушувач - 1 ч. ложка; яблука - 3 шт. Приготування Заморожене вершкове масло рубаємо з допомогою ножа, або блендера в крихту разом з борошном, попередньо просіяти з розпушувачем. В крихту додаємо яєчний жовток, трохи цукру, солі і сметани. Замішуємо пісочне тісто, загорнути його плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин. «Свіже» тісто розкачуємо, нарізаємо на кружечки, на кожен кружечок кладемо часточку яблука, виваленного в сахарі, і складаємо навпіл, не защепляя країв. Випікаємо печиво 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.