Вершкове печиво отримало свою назву завдяки тому, що тане в роті, немов вершкове масло. До речі, саме печиво також готується на вершковому маслі.
Таке ласощі чудово підходить в якості варіанту страви «на швидку руку».
Рецепт печива з вершкового масла
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; цукор - 1/2 ст.; борошно - 2 ст.; коричневий цукор або цукрова пудра; сіль - щіпка. Приготування М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до тих пір, поки суміш не перетвориться в пишну білу масу. Борошно просіваємо, змішуємо з дрібкою солі і, не перестаючи помішувати масляну суміш, вводимо сухі інгредієнти.
Вимішуємо готове тісто до однорідності, розгортаємо в ковбаску і посипаємо коричневим цукром. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, а потім нарізаємо на порційні печива. Викладаємо печиво з вершковим маслом на деко, покрите пергаментним папером, і випікаємо 20 хвилин при 170 градусах.
Доповнити ласощі можна прошарками зі згущеного молока, або улюбленого джему.
Рецепт вершкового пісочного печива з горіхами
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; цукор - 3 ст. ложки; горіхи - 100 г; борошно - 200 г; сіль - щіпка; мускатний горіх - щіпка. Приготування М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до утворення білої, кремоподібної маси. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і поступово вводимо в масляну масу, безперервно помішуючи. Горіхи подрібнюємо за допомогою кавомолки, або блендера і також додаємо в печиво. Щоб додати десерту смаку, тісто можна доповнити дрібкою мускатного горіха.
З однорідного тіста робимо кульки і викладаємо на пергаментний папір. Відправляємо ніжне вершкове пісочне печиво випікатися при 180 градусах 15-20 хвилин. Готове печиво з горіхами посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.