Вернуться назад Распечатать

Вершкове печиво

Вершкове печиво
Вершкове печиво отримало свою назву завдяки тому, що тане в роті, немов вершкове масло. До речі, саме печиво також готується на вершковому маслі.
Таке ласощі чудово підходить в якості варіанту страви «на швидку руку».

Рецепт печива з вершкового масла


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • коричневий цукор або цукрова пудра;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до тих пір, поки суміш не перетвориться в пишну білу масу. Борошно просіваємо, змішуємо з дрібкою солі і, не перестаючи помішувати масляну суміш, вводимо сухі інгредієнти.
    Вимішуємо готове тісто до однорідності, розгортаємо в ковбаску і посипаємо коричневим цукром. Даємо тісту постояти в холодильнику з півгодини, а потім нарізаємо на порційні печива. Викладаємо печиво з вершковим маслом на деко, покрите пергаментним папером, і випікаємо 20 хвилин при 170 градусах.
    Доповнити ласощі можна прошарками зі згущеного молока, або улюбленого джему.

    Рецепт вершкового пісочного печива з горіхами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • горіхи - 100 г;

  • борошно - 200 г;

  • сіль - щіпка;

  • мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Вершкове печиво
    М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до утворення білої, кремоподібної маси. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і поступово вводимо в масляну масу, безперервно помішуючи. Горіхи подрібнюємо за допомогою кавомолки, або блендера і також додаємо в печиво. Щоб додати десерту смаку, тісто можна доповнити дрібкою мускатного горіха.
    З однорідного тіста робимо кульки і викладаємо на пергаментний папір. Відправляємо ніжне вершкове пісочне печиво випікатися при 180 градусах 15-20 хвилин. Готове печиво з горіхами посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.