Подарунком для справжніх шанувальників солодощів стане рецепт щербету з арахісом, приготованого в домашніх умовах: дуже солодкого, насиченого і текстурного ласощі. Нижче ми розглянемо кілька різних технологій приготування, кожна з яких напевно знайде свого адепта.
Щербет з арахісом – рецепт
З чого зазвичай роблять щербет з арахісом? Як правило в хід йде стандартний набір складових: цукор, вершкове масло і молоко. Ми ж трохи модифікуємо рецептуру, додавши в неї яєчні білки і кукурудзяний сироп. За рахунок таких добавок ласощі вийде менш розсипчастим, а пнеться на манер нуги.
Інгредієнти: білки двох яєць; мед - 115 мл; цукровий пісок - 320 г; кукурудзяний сироп - 60 мл; вершкове масло - 45 г; арахіс - 2 ст. Приготування Підігрійте мед в окремому посуді. З цукрового піску і кукурудзяного сиропу зваріть карамель, стежачи за тим, щоб її температура дорівнювала приблизно 150 градусів. Збийте яєчні білки до стійкої піни, збавте швидкість ходу блендера і почніть поступово вливати гарячий мед. За ним – цукровий сироп і лише після розтоплене масло. Готову суміш з'єднайте з арахісом і розподіліть по формі. Залиште застигнути.
Як зробити щербет з арахісом?
Якщо в минулому рецепті ми використовували технологію приготування потребує деякої вправності, то приготувати щербет за цим рецептом до смішного просто: жодних термометрів і блендров не потрібно.
Інгредієнти: зефір маршмеллоу - 60 г; арахісове масло - 10 ст. ложок; цукровий пісок - 355 г; арахіс - 210 р. Приготування Помістіть цукровий пісок, маршмеллоу і арахісове масло в сотейник. Дочекайтеся, коли суміш стане як можна більш однорідною, час від часу перемішуючи її силіконової лопаткою. Змішайте готовий щербет з цільним арахісом, поки суміш не встигла застигнути. Після застигання наріжте її на кубики.
Як приготувати щербет з арахісом з згущеного молока?
Інгредієнти: згущене молоко - 395 м; цукровий пісок - 210 г; вершкове масло - 125 г; цукровий сироп - 125 мл; арахіс - 1 ст. Приготування Змішайте першу четвірку інгредієнтів разом і поставте на середній вогонь. Після закипання проваріть суміш 12-14 хвилин, поки вона не придбає карамельний відтінок. Гарячу нугу змішайте з арахісом і розподіліть у формі. Після застигання наріжте на шматочки потрібного розміру.