Безпрограшним доповненням будь-якого торта є банановий крем. Його ніжний смак і тонкий вабливий аромат тропічного фрукта перетворить ваш десерт в справжній кулінарний шедевр і неодмінно зробить його фаворитом святкового столу.
Існує маса варіантів приготування бананового крему для торта, деякі з них ми пропонуємо нижче.
Сметанно-банановий крем для бісквітного торта
Інгредієнти: сметана жирністю не менш 25% – 520 г; цукрова пудра – 220 г або по смаку; стиглі банани середнього розміру – 2 шт. Приготування Для приготування сметанно-бананового крему банани очищаємо і перетворюємо на пюре за допомогою блендера або перетираємо через сито. Потім з'єднуємо отриману бананову масу зі сметаною і розбиваємо до пишноти за допомогою блендера або міксера. В завершення процесу збивання поступово підсипаємо малими порціями цукрову пудру.
Такий крем стане не тільки чудовим доповненням для бісквітного торта. Його можна використовувати як самостійний банановий десерт, попередньо охолодивши в холодильнику протягом кількох годин.
Рецепт сирно-бананового крему для торта
Інгредієнти: сир середньої жирності – 220 г; кефір середньої жирності – 85-120 мл; цукровий пісок – 120 г або по смаку; ванільний цукор – 20 г; стиглі банани середнього розміру – 2 шт. Приготування Сир розбиваємо до отримання однорідної кремоподібної маси або ж перетираємо через ситечко. Потім додаємо за смаком цукровий пісок, ванільний цукор, попередньо розім'яті і перетворені в пюре будь-яким зручним способом банани і збиваємо до легкості за допомогою міксера або блендера. В кінці процесу збивання додаємо кефір. Його кількість може змінюватись в залежності від початкової вологості сиру або бажаної густоти готового крему.
Як і в попередньому рецепті, такий крем можна використовувати в якості самостійного десерту, попередньо охолодивши.
Бананово-вершковий крем для торта - рецепт
Інгредієнти: вершки жирністю не менше 30% – 720 мл; стиглий великий банан – 1 шт.; цукровий пісок – 60 г або по смаку; желатин – 5 г; вода – 40 мл; горіхи і натертий шоколад (за бажанням) – 50-60 г; Приготування Желатин замочуємо на п'ять хвилин у воді, а потім прогріваємо, помішуючи, до повного розчинення, але не кип'ятимо. Тепер залишаємо його при кімнатній температурі остигати до приємної теплоти.
Вершки збиваємо за допомогою міксера до твердих піків. Банани перетворюємо у пюре, змішуємо його з цукровим піском і збиваємо масу до повного розчинення цукрових кристалів. Тепер у збиті білки вводимо солодку бананову масу, трохи збиваємо, додаємо потім теплий желатин і знову пробиває трохи міксером. В кінці процесу збивання додаємо за бажанням шоколадну стружку і подрібнені горіхи. Крем готовий, можна використовувати його за призначенням, промазуючи бісквітні або будь-які інші коржі. При бажанні можна додати в нього трохи бананових скибочок.
Як приготувати шоколадно-банановий крем для торта?
Інгредієнти: апельсиновий сік – 100 мл; банани – 4 шт.; цукровий пісок – 120 г; шоколад – 200 р. Приготування Банани перетворюємо у пюре будь-яким зручним способом і покладемо в каструльку або кухлик. Туди ж додаємо цукровий пісок, вливаємо апельсиновий сік і ставимо на вогонь. Прогріваємо масу, безперервно помішуючи, на помірному вогні до кипіння, даємо прокипіти протягом п'яти хвилин і знімаємо з вогню. Закладаємо попередньо розламаний на шматочки шоколад і розмішуємо до повного розпускання в кремі і отримання однорідної маси. Даємо крему охолонути і можемо застосовувати за призначенням.