Погодьтеся, до приготування домашнього тортика ми приступаємо в основному в тому випадку, якщо хочемо доставити на свято радість комусь із близьких та улюблених. Тому підходимо трепетно і дбайливо, а головне-з любов'ю до цього процесу. І ви прекрасно знаєте і розумієте, що запорукою успішно приготованого торта є хороший, смачний крем. Багато господині вважають одним з кращих кремів той, який приготований на основі сметани. І як ви вже здогадалися, ми підібрали для вас кілька рецептів прекрасного сметанного крему і з величезним задоволенням поділимося тим, як їх зробити для вашого торта.
Сирно-сметанний крем для торта
Інгредієнти: сметана (20%) – 450 г; домашній сир – 280 м; плавлений сирок – 1 шт. (90 г); цукровий пісок – 280 м; цукор ванільний – 1 пакет. Приготування Плавлений сирок довільно нарізаємо шматочками і пропускаємо через м'ясорубку, використовуючи при цьому дрібне ситечко. Слідом прокручуємо домашній сир. У сметану додаємо цукровий пісок з ванільним цукром і збиваємо їх разом до розчинення крупинок міксером на середній швидкості. Викладаємо сюди всю отриману сирну масу, перемикаємо міксер на найвищу швидкість і з його допомогою доводимо крем до пишноти.
За рахунок плавленого сирка крем виходить повітряним, але в теж час еластичним. З таким кремом легко працювати, особливо при промазування боків торта і верхньому його покритті. До того ж він має божественно ніжний сирний присмак, чудово поєднується з будь-яким видом коржів .
Рецепт сметанного крему з желатином для торта
Інгредієнти: сметана (25% жирності) – 600 г; харчової швидкорозчинний желатин – 10 г; цукрова пудра – 270 г; тепле молоко – 70 мл; ванілін – 1 пакет. Приготування Часто трапляється так, що приготований сметанний крем зовсім не придатний для вашого торта, бо як виходить дуже рідким, а ви не знаєте, як його загустіти. Цей рецепт є просто знахідкою для таких випадків!
Сметану, з поступовим введенням у неї цукрової пудри збиваємо міксером на середній швидкості. Як побачимо, що маса почала трохи збільшуватися висипаємо сюди ваніль і ще трохи проб'ємо все міксером.
В металеву чашечку насипаємо харчової желатин і заливаємо його теплим молоком. Через деякий час, коли побачимо, що желатин вже розпух ставимо чашку на дуже повільний вогонь і постійно помішуючи тримаємо його на плиті до повного розчинення. Знявши з вогню, трохи охолодити і вливаємо молочно-желатинову суміш у збиту сметану. Знову включаємо міксер і збиваємо їм сметанний крем до однорідної пишноти. Десь на півтори години відправляємо все в холодильник, а після готовим кремом промазуємо коржі для святкового торта.
Заварний вершково-сметанний крем для торта
Інгредієнти: молоко – 450 мл; домашня сметана – 250 мл; вершкове масло (825% жиру) – 170 г; цукрова пудра – 220 г; пшеничне борошно – 25 ст. ложки; курячі яйця – 2 шт.; ванілін – 1 пакет. Приготування В металевий кухлик з товстим дном наливаємо 2/3 молока і ставимо на плиту. У час, що залишився молочко вбиваємо яйця, додаємо цукрову пудру, ваніль і просіваємо борошно пшеничне. Ручним віночком розбиваємо це
все до однорідності і виливаємо потихеньку в коли молоко закипить. З цього моменту ми безперервно заважаємо ложкою крем і варимо його в режимі дуже повільного вогню пару хвилин, до того як він загусне. Потім ставимо ківш в прохолодне місце для його охолодження до кімнатної температури.
Добре розтануло масло викладаємо в сметану і збиваємо їх разом міксером. Цю пишну суміш викладаємо в остиглий і ще більш загустілий заварний крем. І знову включаємо міксер, яким розбиваємо весь крем до однорідного пишного стану.
Використовуйте для приготування торта будь-який з представлених рецептів сметанного крему і ваше свято стане незабутнім!