Є маса різних кремів для приготування десертів. Ми ж вам зараз розповімо рецепт приготування сметанного крему з желатином для торта.
Сметанний крем з желатином для бісквіта
Інгредієнти: сметана 20% жирності – 200 мл; желатин – 10 г; пудра цукрова – 100 г; вода – 50 мл; ванілін – 1 ч. ложка. Приготування Желатин заливаємо водою і деякий час даємо постояти, щоб він набух. Після цього отриману масу встановлюємо над каструлькою з окропом і доводимо до повного розчинення, постійно помішуючи. При цьому потрібно обов'язково стежити, щоб маса не почала кипіти, адже тоді всі властивості желатину будуть загублені. Відставляємо розчинений желатин в сторону остигати. Тепер збиваємо сметану, додаючи масло і цукрову пудру. Її кількість можна збільшувати або зменшувати виходячи з особистих переваг. А щоб сметанна маса вийшла пишніше, посуд, в якій будемо її збивати, краще хвилин на 30 прибрати в морозильну камеру. Тоненькою цівкою вливаємо розчинений желатин, не припиняючи процесу збивання. Коли сметанна маса буде абсолютно однорідною, її сміливо можна наносити на бісквітні коржі.
Сметанно-сирний крем з желатином для торта
Інгредієнти: сметана – 400 г; желатин – 30 г; сир – 400 р; вишні – 300 г; цукор – 200 г; ванілін – за смаком. Приготування З вишень видаляємо кісточки і засипаємо ягоди цукром. Блендером все це перетираємо в пюре. В отриману масу додаємо сир, ванілін і знову все перетираємо. Желатин заливаємо приблизно 50 мл води. Після того як він набубнявіє, ставимо посуд з отриманою масою на водяну баню і доводимо до розчинення желатину. Остуджуємо і вводимо суміш в сирно-вишневу масу, додаємо сметанку і добре розмішуємо. Отриманий сметанний крем для бісквітного торта з желатином відразу ж наносимо на коржі.
Сметанний крем з желатином і фруктами
Інгредієнти: сметана 20% жирності – 500 мл; пудра цукрова – 100 г; желатин – 15 г; молоко – 100 мл; фрукти. Приготування Желатин розвести в молоці. Приблизно через півгодини, коли желатин повністю набубнявіє, ставимо посуд на водяну баню і, розмішуючи доводимо до його повного розчинення. Після цього даємо масі охолонути. Тепер добре збиваємо сметану, додаємо цукрову пудру, знову збиваємо. Потихеньку вводимо желатинову суміш і добре розмішуємо. Тепер додаємо шматочки фруктів. Це можуть бути абсолютно будь-які сезонні фрукти і ягоди. А взимку можна сміливо додавати шматочки консервованих фруктів, але при цьому потрібно стежити, щоб з ними в крем не потрапило занадто багато зайвої рідини. Ще раз добре розмішуємо наш крем і використовуємо його не за призначенням.