Домашня випічка з листкового тіста завжди виходить ніжною, м'якою і просто тане в роті. Крім того вона дуже просто і швидко готується, а можливості використання наповнення безмежні. Можна використовувати абсолютно будь-яку начинку на ваш смак.
Пропонуємо кілька варіантів приготування такої випічки і розповімо, як зробити конвертики з листкового тіста.
Слойки-конвертики з листкового тіста з сиром і цедрою лимона
Інгредієнти: тісто готове листкове – 475 г; сир – 540 г; цукровий пісок – 120 г; крохмаль – 30 г; яйце куряче – 1 шт.; родзинки – 55 г; ванільний цукор – 10 г; цедра одного лимона. Приготування Щоб приготувати конвертики з сиром, розморожуємо готове листкове тісто, розкладаємо його на рівній, припыленной борошном поверхні, розкачуємо за допомогою качалки і розрізаємо гострим ножем на рівні квадрати.
Сир перетираємо через сито, додаємо яєчний жовток, ванільний цукор, попередньо запарені родзинки, лимонну цедру, крохмаль і гарненько перемішуємо.
Накладаємо на кожен квадрат потроху приготовленої начинки, промазуємо краї тіста трохи збитим білком, стуляємо протилежні чотири або два кута, формуючи відповідно конвертики або трикутники, і защипуємо кінці.
Маємо листкові вироби на промасленому деко і ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
Як зробити конвертики з листкового бездріжджового тіста з сиром - рецепт
Інгредієнти: тісто листкове бездріжджове – 480 м; твердий сир – 280 м; жовток – 1 шт.; насіння кунжутне – за смаком. Приготування Як і в попередньому рецепті розморожуємо, розкачуємо і розрізаємо на квадрати листкове тісто. Твердий сир пропускаємо через тертку і накладаємо його потроху на кожен квадратик. Стуляємо протилежні кути, защипуємо краю, формуючи конвертики, і маємо вироби на змащеному маслом деко.
Поверхня конвертів змащуємо жовтком, притрушиваем кунжутним насінням і ставимо деко з заготовками в заздалегідь прогріту духовку. Потрібний температурний режим для такої випічки - двісті градусів, а необхідний час випікання - двадцять п'ять хвилин.
Конвертики з листкового дріжджового тіста з куркою
Інгредієнти: тісто готове листкове – 2 аркуша; філе куряче – 490 г; цибуля ріпчаста – 250 г; печериці – 200 г; яйце куряче – 3 шт.; твердий сир – 280 м; мелений перець – за смаком; рафінована рослинна олія; спеції ; сіль. Приготування Поки розморожується тісто, готуємо начинку. Куряче філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматочки, присмачую їх спеціями, сіллю і меленим перцем і залишаємо на деякий час. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рафінованій олії до прозорості. Грибочки миємо, подрібнюємо і додаємо до цибулі. Обсмажуємо все разом до випаровування вологи і легкого підрум'янення. Не забуваємо масу посолити і поперчити.
Витягаємо грибну піджарку в миску, підливаємо в сковорідку трохи олії і обсмажуємо на ньому до готовності промаринованное куряче м'ясо.
До остиглої грибний піджарки додаємо жовтки і перетертий через тертку сир.
Розкачуємо листкове тісто, розрізаємо на квадрати і на кожен з них накладаємо потроху грибної начинки і звірку курячий скибочку. Краї тіста промазуємо трохи яєчним білком, стуляємо протилежні кути і формуємо конвертики.
Поміщаємо вироби на промаслений лист і ставимо його в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Витримуємо листкові конвертики з начинкою при такому температурному режимі двадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.