Якщо ваші стосунки з сиром не склалися, то ввести його в раціон можна досить цікавим і смачним способом – приготувавши сирні завитки в сметанною заливці. Ця різновид випічки ідеальна до чашечки кави і смачна навіть на наступний день.
Найніжніші сирні завитки в сметанною заливці
Завдяки тонкому шару ледь підсолодженої сметани булочки стають невимовно ніжними. Єдина небезпека сметанною заливки в тому, що до неї дуже легко звикнути, а тому, ймовірно, незабаром ви почнете поливати сметаною всю випічку.
Інгредієнти: сир - 530 г; яйце - 1 шт.; борошно - 340 г; дріжджі - 5 г; цукор - 160 г; вершкове масло - 55 г; молоко - 90 г; сметана - 80 р. Приготування Приготування тіста для таких завитків нічим не відрізняється від схеми замішування будь-якого іншого дріжджового тіста. Ледь підігрійте молоко і з'єднайте його з 60 грамами цукру. До підсолодженому молочку додайте дріжджі і залиште їх активізуватися, тобто настоятися рівно до тієї пори, поки на поверхні не з'явиться пінна шапка. У центрі гірки борошна зробіть якусь подобу колодязя влийте в нього розтоплене масло з дріжджовим розчином. Тепер приступайте до вымешиванию тесту. В даному випадку воно повинно займати не менше 10 хвилин, так як тривалість безпосередньо визначає подальшу м'якість і пористість тіста. Сформуйте замішане тісто в кулю, накрийте плівкою і залиште на годину. По закінченні часу повторно обімніть його і залиште на вторинну расстойку ще на 40 хвилин.
2/3 залишився цукру розітріть з яйцем і сиром. Розкачайте тісто і покрийте його сирною начинкою. Скрутіть тісто рулетом і наріжте. Розподіліть булочки на деко і залиште на півгодини перед розміщенням в духовій шафі. Після, поставте запікатися на 25 хвилин при 180. Ще гарячі булочки заливають сумішшю сметани і цукру, що залишився, потім залишають під фольгою, поки вони не охолонуть.
Солоні сирні завитки в сметанною заливці – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
дріжджі - 7 г; вода - 235 мл; яйця - 3 шт.; рослинне масло - 85 мл; цукровий пісок - 30 г; борошно - 715 р. Для начинки:
сир - 980 мл; яйця - 2 шт.; зелена цибуля - 3 пера; жменя зелені кропу. Для сметанною заливки:
цибуля ріпчаста - 35 г; жменя свіжого кропу; вершкове масло - 15 г; сметана - 175 мл. Приготування Перед тим, як робити сирні завитки в сметанною заливці, розведіть дріжджі теплою підсолодженою водою і залиште вспінитися. Додайте яйце, масло і борошно. Готове тісто залиште піднятися вдвічі.
З'єднайте всі компоненти начинки. Розкачати тісто, розподіліть по нього сирну начинку і скрутіть в рулет, наріжте на завитки і викладіть у форму. Залиште повторно подвоїтися в розмірах.
Для заливки спасеруйте цибулю на розтопленому маслі і змішайте його з зеленню кропу. Додати засмажку до сметані. Залиште випікатися при 160 градусах 25 хвилин. Гарячі завитки залийте сметаною і залиште охолонути до теплого.
Сирні завитки зі сметанною заливкою
Інгредієнти: Для тіста:
яєчні жовтки - 4 шт.; яйце - 1 шт.; цукор - 45 г; вершкове масло - 85 м; кефір - 185 мл; борошно - 460 м; дріжджі - 7 р. Для наповнювача:
сушена журавлина - 85 м; цукор - 115 г; сир - 280 р. Для заливки:
сметана - 280 м; цукор - 25 р. Приготування Попередньо розтопивши масло, змішайте всі інгредієнти для тіста разом і залиште його піднятися на 2 години. Сушену журавлину довільно подрібніть. Цукор розітріть з сиром і додайте ягоди. Розкачайте тісто, накрийте його начинкою, наріжте рулет на порції. Залиште булочки повторно піднятися вдвічі, а потім поставте випікатися в духовку на півгодини при 190. Гарячі булочки залийте збитою з цукром сметаною.