Для шанувальників фастфуду ми сьогодні розповімо, як приготувати булочки для гамбургерів з Макдональдса. За смаком вони нічим не поступаються оригіналу, а перевага такої випічки цілком очевидно. Для приготування домашніх булочок для гамбургерів ми будемо використовувати тільки натуральні компоненти і ніяких шкідливих добавок.
Домашні булочки для гамбургерів, як в Макдональдсі - рецепт
Інгредієнти: вода – 255 мл; молоко – 110 мл; дріжджі сухі – 1 ст. ложка; цукровий пісок – 75 г; масло вершкове або маргарин – 75 г; ванільний цукор – 25 г; сіль – 2 щіпки; пшеничне борошно вищого сорту – приблизно 7 склянок; рафінована рослинна олія; молоко для змащування булочок; кунжутне насіння. Приготування Щоб приготувати тісто для булочок для гамбургерів, підігрітої до 36 градусів водичці розпускаємо сухі дріжджі і даємо постояти кілька хвилин в теплому місці. За цей час підігріваємо до кипіння молоко, додаємо цукровий пісок і сіль, перемішуємо до розчинення всіх кристалів і додаємо вершкове масло або маргарин. Розмішуємо добренько, щоб жири повністю розтанули.
Коли температура молочно-масляної суміші стане прийнятною для компанії з дріжджами, вливаємо в неї дріжджову суміш, перемішуємо і додаємо спочатку три склянки попередньо просіяного пшеничного борошна. Гарненько вимішуємо масу ложкою, а потім всипаємо ще таку ж кількість борошна. Продовжуємо заважати знову ложкою, а далі викладаємо на припыленную борошном поверхню і заводимо м'яке і абсолютно не липнущее до рук і поверхні столу тісто. Помнем руками його ще протягом семи хвилин, а потім обмазуємо борошняний ком з усіх боків рафінованим маслом, повертаємо в миску, прикриваємо чистим тканинним відрізу або рушником і ставимо в тепло
на одну годину. Якщо на кухні прохолодно, то краще скористатися для цієї мети трохи прогрітій духовкою.
Після закінчення часу підійшов тіста формуємо круглі кульки і розміщуємо їх на промасленому деко на деякій відстані один від одного. Прикриваємо вироби чистою тканиною і залишаємо в теплі ще на одну годину. Після цього промазуємо поверхню булочок молоком, притрушиваем кунжутним насінням і розташовуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до 165 градусів духовки. Коли булочки зарум'яняться, витягаємо їх з духовки і прикриваємо на деякий час рушником.