Цей тортик дуже смачний і легкий, а головне, не вимагає особливих знань в кулінарії і випічці. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цей чудовий торт «Банановий рай».
Рецепт торта «Банановий рай» без випічки
Інгредієнти: банани – 700 г; печиво – 250 г; вершкове масло – 150 г; варена згущене молоко - 2 ст. ложки; вершки не менше 33% - 400 г; йогурт (або сметана) – 150 г; ванільний цукор – 10 г; цукор-пісок – 4 ст. ложки; какао (для прикраси) – 20 р. Приготування Печиво подрібнюємо. Додаємо в крихту розм'якшене масло і добре вимішуємо. Це можна зробити навіть руками. Кільце від рознімної форми кладемо на блюдо, яке буде використовуватися при подачі. Всередину кільця висипаємо печиво з маслом, рівняємо і ущільнюємо. Тримаємо в холодильнику 1 годину. Коли дістаємо, корж змащуємо вареним згущеним молоком. Очищені банани ріжемо вздовж на 2 частини і укладаємо поверх коржа, заливаємо йогуртом (можна замінити сметаною з цукром). У добре охолоджені вершки додаємо ванільний цукор і цукор-пісок і збиваємо легкий і об'ємний крем. Готовий крем висипаємо на корж і добре вирівнюємо. Витримуємо в холодильнику 15-2 години. Перед подачею прикрашаємо какао, посипаним через сито і декоруємо на свій розсуд.
Торт-желе «Банановий рай»
Інгредієнти: печиво – 400 г; банани – 5 шт.; сир (домашній) – 600 г; масло вершкове – 200 г; сметана жирна – 3/4 склянки; цукор-пісок – 1 склянка; желатин швидкорозчинний – 2 пачки; сік яблучний освітлений – 1 стакан. Приготування Печиво можна взяти будь-яку: це може бути і вівсяне, і зі смаком топленого молока, головне щоб воно добре кришилося. Подрібнюємо його блендером або качалкою в дрібну крихту. Додаємо в м'яке печиво розтоплене вершкове масло і добре вмішуємо. Повинна вийти маса нагадує тісто. Дно рознімної форми покриваємо пергаментом, на нього викладаємо наше тісто, добре його розрівнюємо, трохи спрессовываем і відправляємо застигати в морозилку на 20 хвилин. Поки приготуємо крем-желе.
Одну пачку желатину розчиняємо в 1/2 склянки гарячої води. Змішуємо сир зі сметаною, цукром і
ванільним цукром. Збиваємо все це в крем блендером або міксером, поступово вливаємо розтанув желатин і одночасно збиваємо. Половину бананів, порізаних дрібно додаємо в крем в самому кінці. Дістаємо з морозилки готовий корж і виливаємо зверху крем, розрівнюємо і знову в морозилку на чверть години. Інші банани ріжемо кільцями. Сік нагріваємо і розчиняємо в ньому желатин (1 пачку). На застиглий крем викладаємо бананові колечка і заливаємо фруктовим желе. Тепер тортик повинен застигати в холодильнику близько години. Тоді гострим ножем проходимся по краю форми, розкриваємо її і витягаємо тортик на блюдо.