З нагоди торжества або просто так, простий бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом стане зіркою будь-якого столу. Легкий бісквіт, в компанії соковитих сезонних фруктів і ягід просочується збитим кремом зі сметани, перетворюється з бюджетного рецепта розкішне страва, що підходить для будь-якого приводу.
Бісквітний торт зі сметанним кремом і фруктами
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 225 г; цукор пісок - 210 г; яйця - 6 шт.; вершкове масло - 55 р. Для крему:
сметана - 240 мл; цукрова пудра - 65 г; вершки - 470 мл Для торта:
банку консервованих персиків; м'ята і пелюстки мигдалю для декору. Приготування Яйця перетворіть в білястий крем разом з цукром і додайте над киплячій водяній лазні. Постійно помішуючи, дайте яєчного крему загуснути, а потім збийте все міксером на максимальній ходу близько 8 хвилин, попередньо знявши з лазні. Обережно перемішуючи все з допомогою лопатки, додайте до тесту борошно в три етапи. Самим останнім в тісто піде розтоплене вершкове масло. Перелийте тісто у пару промасленных форм і поставте випікатися при 185 градусах на півгодини. Кожен з остиглих бісквітів розріжте навпіл.
Збийте вершки до стійких піків з цукровою пудрою, обережно змішайте збитий крем зі сметаною. Змастіть отриманим кремом бісквіти і викладіть скибочки персиків поверх. Зберіть бісквіт з фруктами і сметанним кремом разом і декорують торт листочками м'яти.
Торт-бісквіт з фруктами і сметанним кремом
Інгредієнти: Для бісквіта:
масло вершкове - 225 г; цукор - 225 г; молоко - 45 мл; борошно - 1 1/2 ст.; яйця - 4 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
вершкове масло - 55 г; цукрова пудра - 260 г; сметана - 115 г; крем-сир - 60 г; фрукти і ягоди за смаком. Приготування Перетворіть цукор і м'яке масло в пишний крем, а потім почніть по одному додавати в нього яйця.
Слідом влийте молоко. Окремо змішайте сухі компоненти і поступово додайте їх до масляно-яєчної суміші. Розділіть тісто між парою форм і поставте запікатися при 160 градусах на півгодини.
Тим часом приготуйте наповнення торта зі сметанним кремом і фруктами – сам сметанний крем. Розімніть масло і збийте його з сиром, сметаною і цукровою пудрою. Отриману масу розподіліть між коржами. Зберіть коржі разом і декорують всі фруктами і ягодами. Бісквіт зі сметанним кремом і фруктами подають після попереднього охолодження.