Більшість вже дорослих людей неодмінно пам'ятають з дитинства казковий смак вівсяного печива. А чи знаєте ви, що це ласощі без праці можна спекти в домашніх умовах. Воно виходить дуже смачним, менш калорійним, розсипчастим і ніжним. Давайте розглянемо з вами як приготувати печиво з вівсянки без борошна.
Рецепт вівсяного печива без борошна
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; цукровий пісок - 1 ст.; яйця - 2 шт.; пластівці вівсяні - 3 ст.; сода - 1 ч. ложка; цукор ванільний - 15 г; кориця мелена - на смак. Приготування Вершкове масло розтираємо з ванільним цукром, цукровим піском і меленою корицею. Потім розбиваємо яйця, розмішуємо, кладемо пластівці, соду, гашену лимонним соком, ретельно перемішуємо тісто і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Цим часом вівсяні пластівці як слід, розбухнуть. Після цього застеляємо деко пергаментним папером, змащуємо маслом і посипаємо трохи манкою. Далі тісто ділимо на кілька однакових частин, формуємо невеличкі кульки орієнтовно розміром з волоський горіх. Потім робимо з них коржики і акуратно кладемо на деко. Випікаємо наше печиво близько 35 хвилин в заздалегідь прогрітій, до температури 180 градусів духовці.
Рецепт печива без борошна
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 150 г; яйце - 2 шт.; молоко - 50 мл; рослинне масло - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 2 ст. ложки; ванілін - за смаком; розпушувач - щіпка. Приготування Пластівці подрібнюємо, додаємо ванілін, кладемо розпушувач, розбиваємо яйця, вливаємо олію і молоко. Гарненько перемішуємо масу і поступово всипаємо цукор. Даємо пластівцям гарненько розбухнути і викладаємо тісто ложкою на деко, змащене маслом. Випікаємо ласощі при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Шоколадне вівсяне печиво без пшеничного борошна
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 10 ст. ложок; масло арахісове - 250 мл; яйце - 2 шт.; шоколадні чіпси - 160 г; харчова сода - 1 ч. ложка; коричневий цукор - 160 г; ванільний екстракт - 15 ч. ложки. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 175 градусів. У маленькій мисці змішуємо вівсяні пластівці з содою і відставляємо посуд в бік. В іншій ємності збиваємо міксером до однорідної маси арахісове масло з цукром, ваніліном і яйцями. Додаємо сухі інгредієнти і перемішуємо дерев'яною ложкою. Акуратно кладемо шоколадні чіпси і викладаємо тісто невеликими порціями на деко на відстані 5 см один від одного. Випікаємо печиво 10 хвилин, і дістаємо з духовки відразу ж, як тільки краї почнуть трохи підрум'янюватися. Наше дивовижне шоколадне печиво без борошна готово!
Дієтичне вівсяне печиво без борошна та яєць
Інгредієнти: маргарин - 125 г; рідкий мед - 125 мл; кориця - 1 ст. ложка; лимонна цедра - за смаком; дрібна вівсянка - 100 г; велика вівсянка - 200 г; сіль - щіпка; кунжут для посипання - 50 г; горіхи - за бажанням. Приготування У каструлі розтоплюємо масло, додаємо рідкий мед, цедру, подрібнені горіхи, мелену корицю і сіль. Потім знімаємо посуд з плити, висипаємо вівсянку і перемішуємо до однорідності. Деко застеляємо пергаментом, щедро змащуємо її маслом і посипаємо манкою. Викладаємо печиво ложкою на невеликій відстані один від одного. Розрівнюємо кожну, надаючи їм круглу форму, і посипаємо зверху кунжутом. Випікаємо 10-15 хвилин, в залежності від потужності вашої плити і розмірів печива. Потім обережно виймаємо деко з духовки і даємо ласощів повністю охолонути. Подаємо вівсяне печиво без борошна до чаю, посипавши за бажанням цукровою пудрою.