Родзинки додасть додаткову «родзинку» будь старим і випробуваним рецептом печива, ось чому господині так часто використовують його в домашній випічці. А ще, завдяки його природного солодощі, кількість цукру в печиво з родзинками можна скоротити, а інколи і зовсім від нього відязикатися, що обов'язково позитивно позначиться на вашій талії!
Рецепт вівсяного печива з родзинками
Інгредієнти: борошно пшеничне - 1 ст.; борошно вівсяна - 1 ст.; масло вершкове - 75 г; яйце - 1 шт.; цукор - 05 склянки; цукор ванільний - 1 ч. ложка; сметана - 5 ст. ложок; мед - 2 ст. ложки; родзинки - 75 г; сода - 05 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Родзинки заливаємо окропом, відкидаємо на друшляк і витираємо паперовим рушником. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, сіллю і ванільним цукром, поки не побіліє. Вбиваємо яйце, додаємо сметану і родзинки. Вимішуючи, поступово вводимо вівсяну муку (якщо її немає, можна перетерти на кавомолці звичайні вівсяні пластівці). Потім, також порційно, додаємо просіяне пшеничне борошно і соду. Тісто виходить в'язке і липке, тільки заважаємо ложкою.
Деко застеляємо пергаментом і злегка змащуємо вершковим маслом. Ложкою або за допомогою кулінарного шприца формуємо на деку невеликі печеньки, злегка приплющивая їх вологими руками. Відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку до золотистого кольору.
Пісочне печиво з горіхами і родзинками
Інгредієнти: борошно - 350 г; масло вершкове - 300 г; цукор - 25 ст. ложки; ізюм - 100 г; горіхи волоські - 1 ст.; сіль - 1 щіпка. Приготування Горіхи для більшого аромату злегка обсмажуємо на сухій сковорідці і рубаємо ножем у дрібну крихту. Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром в пишну білу піну. Поступово вводимо просіяне з сіллю борошно, потім горіхи і родзинки. Лопаткою, а не руками, вимішуємо густе тісто. Відправляємо його хвилин на 10 на холод. Після, за допомогою спеціальної круглої ложечки формуємо невеличкі кульки і викладаємо їх на застелений пергаментом деко. Зверху, з допомогою виделки, приплющиваем наші колобки і відправляємо їх на 15 хвилин запікатися в розігріту до 190 градусів духовку. Печиво з горіхами і родзинками готово!
Сирно-морквяне печиво з родзинками
Інгредієнти: морква - 5 шт.; яйце - 1 шт.; молоко - 05 склянки; сир - 100 г; манка - 2 ст. ложки; родзинки - 05 склянки; кориця - 1 ч. ложка. Приготування Родзинки півгодини розпарювала в окропі, після просушуємо паперовим рушником. Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Викладаємо в каструльку, заливаємо молоком і тушкуємо на невеликому вогні до м'якості. В кінці додаємо корицю. А коли морквяна маса охолоне, додатково перетираємо її в блендері. Окремо збиваємо сир з манкою і яйцем. З'єднуємо його з морквою і додаємо родзинки. Вимішуємо яскраве і смачне тісто. Порційно, ложечкою, викладаємо його на застелений пергаментом деко і випікаємо близько півгодини при 180 градусах. Такі морквяні печеньки з родзинками ідеально підійдуть для тих, хто сидить на дієті любителів домашньої випічки, оскільки абсолютно безпечні для фігури!