Солодощі на основі меду улюблені далеко не кожному. Якщо інтенсивний медовий аромат і своєрідний смак вам не по душі, то ми готові поділитися з вами рецептами печива на основі меду, які раз і назавжди змінять ваше ставлення до цього продукту.
Рецепт вівсяного печива з медом
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; коричневий цукор - 1/2 ст.; мед - 1 /4 ст.; яйце - 1 шт.; вода - 1 ст. ложка; борошно - 1/2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; вівсяні пластівці - 1/2 ст. Приготування Вершкове масло і цукор збиваємо разом з медом і яйцем, додаємо до суміші трохи води.
Окремо змішуємо сухі інгредієнти. З'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. Покриваємо деко папером для випічки і за допомогою столової ложки розкладаємо вівсяне печиво . Випікаємо ласощі 15-20 хвилин при 180 градусах.
Печиво з медом і горіхами
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; цукор - 1/2 ст.; сода - 3/4 ч. ложки; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; арахіс - 1 ст.; мед - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; рослинна олія; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування У миску просіваємо борошно і змішуємо її з іншими сухими інгредієнтами: цукром, содою, порошком для випічки і сіллю.
За допомогою блендера збиваємо арахіс, перетворюючи його в арахісову олію.
В окремій мисці збиваємо масло, мед і пару столових ложок рослинного масла. Присмачую суміш ваніллю і змішуємо з сухими інгредієнтами. Отримане скачуємо тісто в кульки, які потім розкладаємо на деко для випічки. Кожен кульку з тіста приплющиваем з допомогою виделки хрест-навхрест. Випікаємо печиво з горіхами і медом 10-12 хвилин при 180 градусах.
Печиво на сметані з медом
Інгредієнти: вершкове масло - 300 г; сметана - 500 г; борошно - 800 г; сода - 2 ч. ложки; ванільний цукор -1 пакетик; мед - 4 ст. ложки; цукор - 300 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані разом з медом, додаємо в теплу суміш цукор і вимішуємо до повного розчинення останнього. Як тільки масло охолоне, вводимо в суміш сметану і ванільний цукор, не перестаючи замішування, підсипаємо попередньо просіяне борошно і соду. З готового тіста скачуємо кульки і викладаємо її на деко для випічки. Випікаємо печиво при 200 градусах 10 хвилин, або до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір. Таке печиво ідеально підходить для щоденного чаювання.