Вернуться назад Распечатать

Печиво з медом

Печиво з медом
Солодощі на основі меду улюблені далеко не кожному. Якщо інтенсивний медовий аромат і своєрідний смак вам не по душі, то ми готові поділитися з вами рецептами печива на основі меду, які раз і назавжди змінять ваше ставлення до цього продукту.

Рецепт вівсяного печива з медом


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • коричневий цукор - 1/2 ст.;

  • мед - 1 /4 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • вівсяні пластівці - 1/2 ст.


  • Приготування
    Вершкове масло і цукор збиваємо разом з медом і яйцем, додаємо до суміші трохи води.
    Окремо змішуємо сухі інгредієнти. З'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. Покриваємо деко папером для випічки і за допомогою столової ложки розкладаємо вівсяне печиво . Випікаємо ласощі 15-20 хвилин при 180 градусах.

    Печиво з медом і горіхами


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • сода - 3/4 ч. ложки;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • арахіс - 1 ст.;

  • мед - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • рослинна олія;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У миску просіваємо борошно і змішуємо її з іншими сухими інгредієнтами: цукром, содою, порошком для випічки і сіллю.
    За допомогою блендера збиваємо арахіс, перетворюючи його в арахісову олію.
    В окремій мисці збиваємо масло, мед і пару столових ложок рослинного масла. Присмачую суміш ваніллю і змішуємо з сухими інгредієнтами. Отримане скачуємо тісто в кульки, які потім розкладаємо на деко для випічки. Кожен кульку з тіста приплющиваем з допомогою виделки хрест-навхрест. Випікаємо печиво з горіхами і медом 10-12 хвилин при 180 градусах.

    Печиво на сметані з медом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 300 г;

  • сметана - 500 г;

  • борошно - 800 г;

  • сода - 2 ч. ложки;

  • ванільний цукор -1 пакетик;

  • Печиво з медом

  • мед - 4 ст. ложки;

  • цукор - 300 р.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані разом з медом, додаємо в теплу суміш цукор і вимішуємо до повного розчинення останнього. Як тільки масло охолоне, вводимо в суміш сметану і ванільний цукор, не перестаючи замішування, підсипаємо попередньо просіяне борошно і соду. З готового тіста скачуємо кульки і викладаємо її на деко для випічки. Випікаємо печиво при 200 градусах 10 хвилин, або до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір. Таке печиво ідеально підходить для щоденного чаювання.