Печива, приготовані в вафельниці, нагадають вам знайомий з дитинства смак і аромат домашньої випічки. Готуються вони дуже легко і прекрасно підійдуть до чаю, кави або компоту.
Рецепт печива в вафельниці
Інгредієнти: борошно - 250 г; яйце - 6 шт.; маргарин - 125 г; цукор - 125 г; ванілін - щіпка; молоко - 250 мл; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Рецепт приготування печива «Сердечка» у вафельниці досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, для початку нам потрібно замісити тісто, схоже за своєю консистенцією на рідку сметану. Для цього беремо яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків. В окремій мисці розтираємо виделкою розм'якшений маргарин з ваніліном і цукром, після чого збиваємо все масу міксером у пишну піну. Потім, не перестаючи збивати, додаємо по одному яєчного жовтка, вливаємо молоко.
В іншу миску просіваємо борошно з розпушувачем, а потім починаємо поступово висипати в молочну суміш. Далі збиваємо в піну білки і акуратно викладаємо їх в тісто. Тепер все перемішуємо і залишаємо тісто настоюватися протягом 30 хвилин в теплому місці. Вафельницю включаємо в мережу, нагріваємо до середньої температури, а потім викладаємо в неї 2 столові ложки тіста і рівномірно розподіляємо його по поверхні. Закриваємо прилад, витримуємо приблизно 40 секунд, після чого акуратно дістаємо гаряче печиво і даємо йому охолонути.
Рецепт домашнього картопляного печива в вафельниці
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; молоко - 1 ст.; борошно - 150 г; дріжджі - 15 г; цукор - 1 ст. ложка; лимонна цедра - за смаком; картопля - 150 г; масло вершкове - 3 ст. ложки. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати печиво у вафельниці. Дріжджі перетираємо з цукром, вливаємо тепле молоко, кладемо масло, збиті курячі яйця, терту лимонну цедру і всипаємо просіяне борошно заздалегідь. Відварну картоплю чистимо, натираємо на тертці і з'єднуємо з тестом. Потім викладаємо його в прилад, закриваємо на 45 секунд і акуратно дістаємо готове печиво.
Вафельний печиво у вафельниці
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; маргарин - 200 г; крохмаль - 8 ст. ложок; сода - щіпка; цукор - за смаком; борошно - 10 ст. ложок. Приготування Борошно перемішуємо з крохмалем, додаємо соду, яйця, цукор і маргарин. Отримане тісто вимішуємо до однорідності і порційно випікаємо в вафельниці. Потім акуратно розрізаємо печива в гарячому вигляді і викладаємо на решітку для охолодження.