Печиво, виготовлене з гарбуза, виходить дивовижно м'яким, казково ніжним і бісквітним. Така випічка неодмінно сподобається не тільки дітям, але і навіть дорослим.
Рецепт печива з гарбуза
Інгредієнти: свіжа очищена гарбуз - 100 г; вершкове масло - 50 г; пшеничне борошно - 100 г; цукровий пісок - 05 ст.; куряче яйце - 1 шт.; кокосова стружка - 3 ст. ложки; пудра цукрова - для прикраси; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати печиво з гарбуза. Отже, гарбуз спочатку необхідно запекти в духовці, або приготувати на максимальній потужності в мікрохвильовці, до м'якості. Потім овоч охолоджуємо і за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Розм'якшене вершкове масло збиваємо пару хвилин з цукровим піском, додаємо яйце і ретельно перемішуємо.
Після цього викладаємо гарбузове пюре і розмішуємо до отримання однорідної маси. Борошно попередньо просіваємо, змішуємо з розпушувачем і висипаємо до яєчно-олійно суміші. Акуратно розмішуємо всі компоненти лопаткою, підсипаючи за бажанням трохи кокосової стружки. Тісто має в результаті бути досить м'яким.
Далі за допомогою двох столових ложок формуємо невеличкі кульки і випікаємо їх в духовій шафі при температурі 200 градусів близько 15 хвилин до рум'яного кольору. Після цього готовий пісочне печиво з гарбузом остуджуємо на решітці і присипаємо цукровою пудрою.
Печиво з гарбуза і вівсянки
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 15 ст.; борошно - 2 ст.; гарбуз свіжа - 200 г; маргарин - 200 г; куряче яйце - 1 шт.; темний шоколад - 100 г; сушена вишня - 05 ст.; розпушувач - 15 ч. ложки; сіль - щіпка; ванілін - 1 ч. ложка. Приготування Розм'якшене масло збиваємо гарненько до пишноти з цукром, розбиваємо яйце, додаємо натерту на тертці гарбуз, кладемо вівсяні пластівці, сіль, ваніль, вишню і шматочки шоколаду. Далі поступово всипаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо. З отриманої маси формуємо руками маленькі кульки, викладаємо їх на застелене папером деко, злегка приплюснувши зверху. Випікаємо печиво з гарбуза для дітей хвилин 25 до легкого підрум'янення. Остиглу випічку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Печиво з сиру і гарбуза
Інгредієнти: свіжий гарбуз - 200 г; куряче яйце - 1 шт.; вершкове масло - 150 г; цукор - 50 г; сметана 30 % - 50 мл; цукрова пудра - 2 ч. ложки. Для соусу:
гарбузове пюре - 3 ст. ложки; цукор - за смаком. Приготування Очищену гарбуз кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо овоч до м'якого стану, близько 20 хвилин. Далі збиваємо в мисці куряче яйце, кладемо вершкове масло, висипаємо цукровий пісок. Тепер всі інгредієнти добре перемішуємо і розтираємо виделкою, додаючи сметану.
Зварений гарбуз розтираємо в пюре і з'єднуємо масу з тестом. Після цього, поступово всипаємо борошно і кладемо розпушувач для тіста. Добре перемішуємо і замішуємо м'яке тісто.
Загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 1 годину в холодильник.
Потім розрізаємо на декілька джгутів і кожен розгортаємо в руках кульки. Застеляємо деко папером, викладаємо все печиво і випікаємо близько 30 хвилин в духовій шафі. Готову випічку обережно перекладаємо в будь-який посуд і залишаємо остигати.
А ми з вами часом готуємо гарбузовий соус. Залишився гарбузове пюре перелити в миску, висипаємо цукор і варимо на слабенькому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Переливаємо гарбузовий соус в зручну для вас ємність. Остигле гарбузове печиво поливаємо соусом, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.