Давайте дізнаємося з вами сьогодні цікавий рецепт приготування печива з повидлом. Випічка виходить дивовижно смачною, і розсипчастою прекрасно підійде в якості десерту до гарячого чаю в сімейному колі.
Печиво «Рогалики з повидлом
Інгредієнти: сметана - 250 мл; маргарин - 250 г; цукрова пудра - 50 г; борошно - 1 кг Для начинки:
будь-повидло - за смаком. Приготування У миску просіваємо гіркою борошно і робимо невелике поглиблення. Розтоплений маргарин перемішуємо з цукровою пудрою і акуратно виливаємо суміш у поглиблення в муці. Потім додаємо сметану і ретельно все перемішуємо ложкою. Коли тісто вже буде густуватим, замішуємо його руками.
Потім відриваємо від тесту маленький шматочок, кладемо на стіл, присипаний борошном, і розкачуємо його в коло. Розрізаємо коло по діагоналі на 8 частин і в центр кожної широкої частини кладемо повидло. Далі беремо за краї і скручуємо тісто трубочкою до вузької частини. Деко змащуємо олією і викладаємо готові печиво «Рогалики» на невеликій відстані один від одного. Випікаємо пісочне печиво з повидлом при температурі 185 градусів 15 хвилин.
Печиво «Хвилинка» з повидлом
Інгредієнти: пшеничне борошно - 2 ст.; вершкове масло - 150 г; сметана - 1 ст.; сіль; повидло - 100 г; цукрова пудра для прикраси. Приготування Борошно просіваємо на стіл гіркою, викладаємо в середину розм'якшене масло і сметану. Далі замішуємо еластичне тісто і виносимо його на 30 хвилин на холод. Потім розкачуємо тісто в тонкий пласт, нарізаємо квадратиками, викладаємо в серединку повидло і защипуємо краю. Випікаємо печиво «Хвилинка» в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Печиво «Сигаретки» з повидлом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; вершкове масло - 150 г; сметана - 150 мл; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Для начинки:
повидло - за смаком. Приготування Борошно змішуємо з цукровою пудрою. Охолоджене масло натираємо на тертці і перемішуємо з борошном до отримання крихти. Потім додаємо сметану і замішуємо круте тісто, яке прибираємо на 1 годину в холодильник. Після цього розкачуємо його в пласт, нарізаємо смужками, викладаємо на кожну повидло і скручуємо трубочкою. Випікаємо печиво при 200 градусах близько 15 хвилин.
Печиво «Конвертики» з повидлом
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; маргарин - 200 г; майонез - 3 ст. ложки; яблучне повидло. Приготування Маргарин розтираємо з борошном, додаємо майонез і замішуємо однорідне пісочне тісто. Кладемо його на 30 хвилин у холодильник, а тим часом нагріваємо до 180 градусів духовку. Стіл злегка присипаємо борошном, розкачуємо тісто і ножем нарізаємо його на маленькі квадратики. В серединку кладемо трохи повидла, защипуємо куточки і випікаємо печиво на деку до золотистого кольору.