Радянська класика, запам'яталася багатьом з дитинства, – хрустке печиво у формі горішків з наповненням у вигляді вареного згущеного молока . Це ласощі не тільки симпатично виглядає на столі, але і володіє приголомшливою текстурою і ароматом, а також здатне швидко вгамувати ваше бажання перекусити чим-небудь солодким. Як і до складу більшості радянських рецептів, до складу класичного рецепту «Горішків» зі згущеним молоком входить список найбільш доступних і поширених інгредієнтів, але для приготування вам знадобиться спеціальна сковорода.
Класичний рецепт м'яких «Горішків» зі згущеним молоком
Щоб «Горішки» не тверділи, тісто для них має бути трохи ніжніше і м'якше, ніж для класичного рецепту. Приготувати такі ласощі можна з додаванням молочних продуктів. Для цього рецепту ми вирішили вибрати сметану.
Інгредієнти: борошно - 175 г; вершкове масло - 65 г; яйце - 1 шт.; сметана - 45 г; цукор - 75 г; сода - 1/3 ч. ложки; варена згущене молоко. Приготування Першими слід сметану збити разом з яйцем і кристалами цукру. Коли кристали останнього розчиняться, розтопіть вершкове масло, а потім, злегка охолодивши його, влийте до решти суміші. Слідом відправте та невелику кількість соди. Коли суміш буде готова, всипте борошно і замісіть м'яке, але не прилипающее до поверхні тісто. Розділіть тісто на невеликі порції і скрутіть їх. Розподіліть кульки тіста в комірках розпеченій форми для горішків. Температура форми безпосередньо визначає те, як буде проходити приготування, тому переконайтеся, що поверхня дійсно добре розжарилася, інакше печиво може прилипнути. Обсмаживши «Горішки», остудіть їх і зріжте надлишки тесту з усіх боків. Додайте отриману крихту печива до згущеному молоці і перемішайте. Рецепт класичних «Горішків» зі згущеним молоком і сметаною практично підійшов до кінця, залишається лише наповнити половинки печива згущеним молоком і з'єднати їх між собою.
«Горішки» зі згущеним молоком: класичний рецепт в радянській орешнице
Інгредієнти: Для наповнення:
горішки - 1 ст.; варена згущене молоко - 1 банка. Для тіста:
цукор - 65 г; яйця - 2 шт.; оцет - 15 мл; вершкове масло - 240 г; сода - 1/4 ч. ложки; борошно - 355 г; щіпка ваніліну. Приготування Почніть з приготування тіста, першим етапом в якому стане збивання першої пари інгредієнтів в білястий крем. До крему додайте розтоплене, але попередньо охолоджене масло і повторіть збивання. Загасіть соду і влийте її до яєчно-масляної суміші. Повторно збийте і додайте борошно з ваніліном. Отримане масляниста тісто легко формується, тому отщипывайте від нього невеликі порції і скатуємо їх у кульки. Кожен з кульок помістіть в комірки на розпеченій плиті орешницы. Готуйте класичні «Горішки» зі згущеним молоком над відкритим вогнем близько 5 хвилин з обох сторін, орієнтуйтеся за кольором печива.
Подрібніть горіхи і змішайте їх зі згущеним молоком. Наповніть половинки печива отриманою сумішшю.
Класичний рецепт «Горішків» зі згущеним молоком і з майонезом
Інгредієнти: цукор - 75 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 175 г; майонез - 230 г; сода - 1 ч. ложка; оцет - 15 мл; борошно - 420 г; варена згущене молоко. Приготування Розм'якшене масло і майонез розітріть разом до формування липкою крихти. Збийте яйця і цукор, поки кристали не розчиняться. До яєчної суміші додати гашену соду і влийте все до масляної крихті. Замісивши однорідне тісто, розділіть його і скачайте в кульки. Обсмажуйте в комірках орешницы до легкого золотистого відтінку, а після остигання наповніть половинки згущеним молоком і з'єднайте разом.