Легкі рецепти печива в домашніх умовах - гарантія щасливих гостей і домашніх для кожної господині. Сьогодні ми познайомимо читачів з трьома оригінальними видами десерту, несхожими один на одного, проте готуються вони однаково швидко і просто.
Печиво з яблуком в домашніх умовах
Інгредієнти: кориця - 2 г; масло вершкове - 50 г; борошно - 250 г; цукор - 5 ст. л.; цукрова пудра - 5 р; яблуко - 2 шт.; яйце куряче - 1 шт.; сода - 05 ч. л.; сіль - на кінчику ножа. Приготування М'яке масло розтираємо з цукром, додаємо яйце, борошно, сіль і соду. Все ретельно перемішуємо. Потім промиваємо яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо невеликими кубиками і вмішуємо в тісто. Тепер формуємо з отриманої маси невеликі колобки, розміром з волоський горіх.
Викладаємо печиво на лист або форму для випікання, змащену маслом. Випікаємо 15 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готове печиво посипаємо корицею і цукровою пудрою, охолоджуємо і подаємо на стіл. Також замінити посипання можна рідкої карамеллю або улюбленим джемом.
Наступний рецепт простого печива в домашніх умовах на швидку руку, безумовно, сподобається мамам, які постійно намагаються здивувати своє чадо новим частуванням до чаю.
Ароматне пісочне печиво для всієї родини Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; цукор - 100 г; яйце куряче - 1 шт.; ванілін - 1 г; сода - 05 ч. л.; борошно - 15 склянки. Приготування Збиваємо яйце з цукром і м'яким вершковим маслом. Після чого доводимо інгредієнти до однорідної кондиції з допомогою міксера. Тепер додаємо в тісто соду, гашену оцтом. Акуратно додаємо борошно і перемішуємо вміст миски. При необхідності кількість борошна можна збільшити. Тісто має тримати форму і не липнути до рук. Якщо цей етап приготування закінчено, загортаємо тісто в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Після чого розкочуємо пласт на столі, присипаному борошном. Можна вирізати різні фігурки, або ж зробити печиво у вигляді квадратиків і гуртків. Деко змащуємо маслом або застеляємо пергаментом. Акуратно розкладаємо печиво, дотримуючись відстань, і відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Після того, як пісочне печиво покриється рум'яною скоринкою, дістаємо і подаємо до столу. Цей десерт можна прикрасити. Добре підійде розтоплений шоколад, шоколадна паста або трохи глазурі.
Наступний рецепт печива в домашніх умовах також призначений і для дітей і для дорослих. Простота його приготування і швидкість випікання напевно привернуть зайнятих і відповідальних господинь. Отже, нас чекає рецепт приготування печива в домашніх умовах у формочках.
Рецепт печива в формочках
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; цукор - 200 г; яйце куряче - 2 шт.; ваніль -05 ч. л.; борошно - 2 склянки; розпушувач тіста - 1 ч. л.; сіль - щіпка. Приготування Збиваємо міксером м'яке масло з цукром, яйцями і ваніллю. У нас повинна вийти пишна маса. Після чого додаємо борошно,
розпушувач і сіль. Потім накриваємо миску харчовою плівкою і даємо тісту час настоятися в холодильнику протягом години. При бажанні час перебування тесту в холодильнику можна збільшити до ночі.
Після вилучення тесту розігріваємо духовку до 200 градусів. Тісто розгортаємо і вирізаємо фігурки з допомогою формочок. На сухий лист укладаємо випічку, дотримуючись дистанцію приблизне у 2 див. Випікаємо протягом 7 хвилин до тих пір, поки краї не стануть рум'яними. Для прикраси чудово підійде згущене молоко , варення, шоколадна паста або цукрова пудра.